Blocarea metroului nu a fost faptă de terorism. Concluziile procurorilor DIICOT

Blocarea metroului nu a fost faptă de terorism. Concluziile procurorilor DIICOTSursa foto Arhiva EVZ

Procurorilor DIICOT au concluzionat că  blocarea metroului nu e faptă de terorism. Drept urmare, anchetatorii au trimis dosarul la Parchetul Sectorului 4, care continuă cercetările în urma evenimentului de la finalul lunii martie, atunci când în urma unei „greve spontane” circulația metroului a fost întreruptă.

Procurorii au cerut documente și au extins ancheta.

Procurorii DIICOT au analizat plângerea depusă de Metrorex la finalul lunii martie, după protestul de la metrou, și au ajuns la concluzia că aceste presupuse fapte nu sunt de competența Parchetului anti-mafia, ceea ce înseamnă că nu sunt fapte de terorism. Prin urmare, au trimis plângerea la Parchetul sectorului 4.

Aceștia aveau derulare o investigație pe care, de altfel, au și extins-o.

Potrivit Realitatea PLUS, cercetările la sectorul 4 au fost extinse pentru infracțiuni de zădărnicire a combaterii bolilor.

În același dosar aflat acum pe rolul Parchetului sectorului 4 se cercetează și modul în care a fost încălcată legea în ceea ce privește declararea grevei.

Conform acelorași surse, până în prezent au fost audiate aproximativ 20 de persoane, iar procurorii au cerut documente atât de la Metrorex , cât și de la sindicate.

Circulația metroului a fost perturbată de un protest spontan al sindicaliștilor

Circulaţia trenurilor de metrou a fost perturbată pe 26 martie de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia au coborât în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

„Aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex.

Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii”, au semnalat  reprezentanţii Metrorex, la acea dată.

Aceștia au subliniat, că, din cauza acţiunii sindicatului, dar mai ales pentru siguranţa membrilor acestuia, care se aflau pe calea de rulare, liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri.

Premierul Florin Cîțu nu a întârziat să reacționeze cu privire la greva din cadrul Metrorex: „Nimeni nu e mai presus de lege”. El a susținut afirmațiile ministrului Transporturilor, cum că acest protest este ilegal si i-a cerut lui Lucian Bode să ia măsuri.

 

Ne puteți urmări și pe Google News