Biserica de lemn din parcul IOR, ţinta unui atac suburban! Filmare scandaloasă şi reacţii

Biserica de lemn din parcul IOR, ţinta unui atac suburban! Filmare scandaloasă şi reacţii

Patriarhia Română şi expertul OSCE pe libertate religioasă Cătălin Raiu au reacţionat după ce biserica din lemn din Parcul IOR (București, Sectorul 3) a fost vandalizată recent.

Biserica de lemn de lemn din parcul IOR, ţinta unui atac suburban! Filmare scandaloasă şi reacţii. Este primul gest de acest fel din Capitală. Pereţii din lemn şi icoanele exterioare ale bisericii au fost pângărite cu diverse inscripţii LGBT şi #BLM scrise cu spray roz. Patriarhia Română a catalogat actele de vandalism drept „un exemplu strident dintr-un lung şir de acte violente dictate şi întreţinute de o hidoasă ideologie (neomarxistă)”.

La rândul său, expertul OSCE pe libertate religioasă Cătălin Raiu a descris episodul reprobabil ca pe nişte „ofense motivate de ură aduse comunităților religioase creștine pentru a genera un mesaj de excludere din viața societății”.

„Murdărirea pereților bisericii Pogorârea Sfântului Duh din Parcul Titan din București cu mesaje anti-creștine inspirate din registrul neo-marxist nu este doar un gest de intimidare la adresa exercitării credinței creștine, ci chiar o încercare de desacralizare a lăcașului de cult.

Ne puteți urmări și pe Google News

#OSCE cataloghează aceste gesturi drept «anti-Christian hate crimes», adică ofense motivate de ură aduse comunităților religioase creștine pentru a genera un mesaj de excludere din viața societății.

Biserica de lemn din parcul IOR, ţinta unui atac suburban

https://www.osce.org/files/f/documents/4/a/389468_4.pdf

Încă din anii 2006-2007, Consiliul Ministerial al OSCE atrăgea atenția celor 57 de state membre, printre care și România, că trebuie să dezvolte politici publice concrete care să tempereze intoleranța și discriminarea motivate religios, iar reprezentații politici să respingă puternic și să condamne manifestările rasiale, xenofobe, precum și cele îndreptate împotriva creștinilor, musulmanilor, evreilor și membrilor altor comunități religioase.

Doar la nivelul anului 2019, în 30 de state membre ale #OSCE au fost înregistrare oficial 595 de «anti-Christian hate crimes».

Încercarea de desacralizare a unui lăcaș de cult este unul dintre gesturile cele mai primitive într-o democrație și denotă gradul de violență la care societatea românească a ajuns tocmai din cauza lipsei de politici publice de promovare a libertății religioase. Suntem încă mult prea departe de spiritul consensual al libertății religioase care întârzie să apără în România chiar și la peste 30 de ani de la Revoluție.

Încă nu am învățat faptul că democrația nu de dă dreptul la intoleranță. #LibertateReligioasa #FreedomOfReligion #FoRB”, a scris Cătălin Raiu pe Facebook.

Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat: „Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou.

Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean IOR.

Doar un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește, iată, adepți și în România.

Din fericire nu în România profundă, a majorității oamenilor normali și de bun-simț, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obișnuite să țină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti.

Salvarea lor, ca și a noastră a tuturor, o reprezintă constant educația în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice și, desigur, fertila credință în Dumnezeu.”