Evenimentul Zilei > Actualitate > Bilanț Coronavirus, 9 noiembrie. Peste 7.500 de noi cazuri de infectare cu Covid
Bilanț Coronavirus, 9 noiembrie. Peste 7.500 de noi cazuri de infectare cu Covid

Bilanț Coronavirus, 9 noiembrie. Peste 7.500 de noi cazuri de infectare cu Covid

Autoritățile au anunțat marți un nou bilanț provizoriu al numărului de noi infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 9 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 7.589 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 487 decese dintre care 25 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Valeriu Gheorghiță face apel la solidaritate

Potrivit spuselor sale, situația nu se va îmbunătăți dacă românii vor continua să se suspecteze și să se acuze unii pe alții.

„Niciodată nu vom fi bine dacă vom continua să ne suspectăm unii pe alții, să ne acuzăm, să ne arătăm cu degetul, să ne sabotăm! Acest război se câștigă doar prin solidaritate, prin implicare, prin empatie față de suferința semenilor. Vreau să înțelegeți… noi avem nevoie de dumneavoastră! De toți! Noi suntem de aceeași parte a baricadei cu dumneavoastră. Ne dorim cu toții același lucru… să nu mai moară bunicii, părinții și prietenii noștri, copiii să meargă la școală în siguranță, pacienții cu alte afecțiuni să beneficieze la timp de îngrijirile medicale necesare”, a mai spus medicul militar Valeriu Gheorghiță.

El a cerut oamenilor să se implice în susținerea corpului medical și în campania pentru combaterea pandemiei.

„Implicați-vă în lupta împotriva pandemiei. Aveți încredere în corpul medical. Vaccinarea este cea mai eficientă măsură pe care azi o avem la îndemână pentru a ne proteja sănătatea nouă și celor dragi. Vaccinurile nu sunt perfecte…cum nu sunt perfecte nici tratamentele, nici metodele de diagnostic, dar sunt cele mai bune arme pe care le avem la îndemână!”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.