Beneficiile terciului asupra organismului. Crește durata de viața dacă e consumat zilnic la micul dejun

Beneficiile terciului asupra organismului. Crește durata de viața dacă e consumat zilnic la micul dejun Sursa: Pixabay

Terciul este consumat în mod obișnuit la micul dejun, fiind un preparat care ne dă energie și care conține multe alte beneficii pentru organism, mai ales dacă este consumat cu regularitate.

Terciul a ajuns în zilele noastre să nu mai fie un preparat clasic, dat fiind că în el se adaugă diferite alte alimente prelucrate. Cu toate acestea, cercetătorii atrag atenția că prepararea lui în mod tradițional, are mult mai multe beneficii asupra organismului nostru.

Terciul prelungește viața

Prin urmare, oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional al Cancerului din oraşul Rockville (SUA) atrag atenția că e mult mai benefic să ne întoarcem la prepararea tradiţională a terciurilor. Studiile au demonstrat că includerea regulată a treciurilor în alimentația noastră prelungesc durata vieții cu 20%.

Așadar, un studiu efectuat pe un număr de 400 de mii de persoane au ajuns la concluzia că cei care au consumat în mod regulat terci au avut o rată mai mică a decesului din cauza cancerului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, în cazul celor care au consumat aproape în fiecare zi cel puțin 25 de grame de crupe, riscul de a muri din orice cauză a scăzut cu mai mult de 20% în comparaţie cu cei care au mâncat zilnic mai puţin de 15 grame de crupe.

Cele mai sănătoase terciuri sunt cele care au la bază cereale integrale neprelucrate, cum ar fi ovăzul tradițional, hrișca, orezul brun și orezul sălbatic, potrivit noi.md.

Beneficiile fulgilor de ovăz

În zilele noastre, terciul e cel mai des preparat din fulgi de ovăz. Aceștia au o importanță deosebită asupra organismului nostru. Fibra dietetică și mineralele prezente în ovăz țin la distanță multe probleme de sănătate, precum infecțiile și afecțiunile cardiovasculare, dar şi colesterolul.

Datorită modului de procesare lejer, aproape toate substanțele nutritive din compoziția fulgilor de ovăz rămân active. Din acest motiv, aceștia sunt un ingredient de bază în multe preparate vegane și nu numai. În plus, ovăzul nu conține gluten, asta dacă nu a fost contaminat cu grâu în timpul procesării, fiind recomandat persoanelor care suferă de alergii sau de intoleranță la gluten.