Pokerul este cel mai jucat joc de cărți din lume, dar știați că există câteva avantaje foarte bune în afară de șansa de a câștiga niște bani?
Vorbim despre avantaje reale, practice pentru sănătatea ta mentală, pe care le poți folosi în fiecare zi. Și sigur, am inclus deja o listă a acestora mai jos. Pokerul chiar poate produce o schimbare, nu este un joc la care pierzi total vremea precum la shining crown gratis.
Perfecționarea abilităților tale de matematică
Să începem cu cea mai evidentă, presupun. Nu se poate nega faptul că jocul de poker te ajută să te perfecționezi la aritmetică, dar nu în sensul tipic de 1+1=2. Atunci când joci frecvent, îți dezvolți rapid abilitatea mentală de a calcula șansele jocului. Aici, discutăm despre procente și despre cum se compară acestea cu cărțile pe care le ai în mână. Atunci când observați o carte pe masă, începeți să estimați probabilitatea ca acea carte de care aveți nevoie să mai fie disponibilă. În ciuda aparentei sale insignifianțe în schema generală a lucrurilor, calcularea șanselor în acest mod este de fapt o abilitate destul de valoroasă, în special atunci când vine vorba de a face judecăți importante.
Învățați să fiți un bun pierzător
Ați citit corect. Atât în poker, cât și în viață în general, este esențial să dezvolți abilitatea de a accepta înfrângerea. Vedeți, un jucător de poker este conștient că va pierde un procent mare din mâinile sale. Ei înțeleg, de asemenea, că, dacă vor să avanseze în abilitățile lor, acest lucru este o necesitate. Ei privesc fiecare eșec ca pe o oportunitate de a se dezvolta și, ca urmare, diminuează probabilitatea ca acesta să se întâmple din nou. Deci, în mod absolut, dezvoltarea abilităților unui bun pierzător are avantaje.
Consolidarea încrederii în sine
Când jucăm poker, totul depinde de alegerile pe care le facem (mai multe despre asta mai târziu). Acest lucru implică faptul că, dacă joci frecvent, dezvolți în curând încredere în abilitățile tale. Cei care nu o fac devin rapid dezinteresați de joc. Bineînțeles, va trebui în continuare să exersezi mult, dar dacă te ții de un plan și iei decizii în funcție de acesta, vei câștiga inevitabil mai multă încredere în alegerile tale în timp. În cazul în care nu ați observat, încrederea în sine este oarecum crucială în ceea ce privește abilitățile de viață.
Îmbunătățirea abilităților de luare a deciziilor
Contrar a ceea ce Hollywood-ul ar vrea să ne facă să credem, să joci poker nu înseamnă să te lași dus de instinct sau de emoții. De fapt, suprimarea emoțiilor din joc, făcând toate judecățile tale bazate exclusiv pe logică, este unul dintre principiile oricărui manual de strategie de poker. Pokerul te învață să iei în considerare fiecare scenariu și să-ți bazezi acțiunile în consecință. După cum v-ați putut imagina, aceasta este o abilitate de viață care este neprețuită, iar un jucător de poker care vrea să aibă vreo șansă de succes trebuie să o aibă în arsenalul său.
Controlul emoțiilor tale
Jucătorii de poker se străduiesc atât de mult să își controleze emoțiile, deoarece cred că acestea sunt frecvent la originea unor conflicte nejustificate. Ați putea presupune că discutăm despre menținerea unei fețe de poker pentru a ne ascunde adevăratele intenții. Deși este, fără îndoială, un talent util de avut, acesta nu este factorul principal al controlului emoțional la masă. Să faci judecăți bazate pe instinctul tău sau pe ceea ce simți în legătură cu o situație, un adversar sau mâna ta "favorită" este slab, așa cum am spus deja. Jucătorul de poker își dă seama rapid că, pentru a reuși, trebuie să mențină controlul emoțional.
Gestionarea banilor
Pokerul este un joc pe bani; nu există nici o cale de scăpare. Scopul este de a face proverbiala șuncă, indiferent dacă joci pe jetoane sau pe bani reali. Dar pentru a câștiga bani la poker, trebuie să ai abilități excelente de gestionare a banilor, care să îți permită să îți protejezi bankroll-ul și să eviți să faci judecăți pripite care îți pun în pericol poziția în joc. De fapt, jucătorii de poker au în mod frecvent un buget în minte atunci când se alătură unui joc și își stabilesc propriile restricții de pariere. Ei fac acest lucru înțelegând că, oricât de atrăgător ar părea un pot, nu este nevoie să vă asumați riscuri inutile care să vă pună în pericol portofelul. Cu siguranță nu este nevoie să se precizeze de ce a avea această abilitate este o abilitate de viață utilă de avut.
Îmbunătățirea autodisciplinei
Aceasta se leagă de abilitățile discutate anterior de a-ți gestiona finanțele și de a-ți controla emoțiile. Una dintre abilitățile care pot distinge un jucător bun de unul cu adevărat grozav este capacitatea de a menține autocontrolul. Un mare jucător este în joc pe termen lung, deși un jucător decent își va asuma ocazional câteva riscuri. Aceștia au în vedere imaginea de ansamblu, ceea ce îi pune într-o poziție mai bună pentru a stabili norme și a le menține în orice împrejurare. Ei susțin tipul de autodisciplină strictă care l-ar face mândru până și pe Bruce Lee, indiferent dacă constrângerea lor este timpul sau banii!
Menținerea minții active
Studiile arată că menținerea activității mentale poate întârzia semnificativ apariția unor afecțiuni precum demența și Alzheimer. Una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este prin jocuri și, după cum probabil ați ghicit, jocurile cerebrale, cum ar fi șahul, pokerul și alte jocuri de cărți, sunt considerate a fi cele mai avantajoase. Așadar, a învăța poker acum ar putea fi cea mai bună alegere pe care o veți face vreodată dacă doriți să rămâneți activi pe măsură ce îmbătrâniți.
Concluzie
Acum le aveți. Avantajele neașteptate, dar foarte importante ale jocului de poker.