Producătorul turc de frigidere, care produce cea mai mare parte a acestor aparate electrocasnice la Găești, în Dâmbovița, unde a construit cea mai mare fabrică de acest tip de produse din Europa continentală, va echipa din 2020 frigiderele sale cu o tehnologie inovatoare, numită HarvestFresh.

Frigider Beko eMAG

Beko și-a anunțat noua tehnologie la IFA Berlin 2019, cel mai mare târg de electronice și electrocasnice. HarvestFresh se bazează pe puterea combinației de lumini în trei culori, roșu, verde și albastru, care imită, timp de 24 de ore, ciclul soarelui și lumina solară, pentru ca fructele și legumele să fie expuse unui mediu apropiat de cel natural, care să le ajute să își mențină prospețimea.

Reprezentanții companiei Beko au anunțat că, începând cu anul viitor, o parte din frigidere vor veni echipate cu tehnologia HarvestFresh, care contribuie la păstrarea aspectului și proprietăților fructelor și legumelor la fel ca în ziua în care au fost cumpărate.

Această nouă tehnologie se bazează pe puterea combinației de lumini în trei culori (verde, albastru și roșu), care imită timp de 24 de ore ciclul soarelui și lumina solară, astfel încât fructele și legumele să fie expuse unui mediu cât mai natural, care să le ajute să-și păstreze pentru mai mult timp prospețimea și proprietățile. Studiile au demonstrat că această tehnologie va ajuta la conservarea mai bună a nivelului de vitamine A și C din fructe și legume.

Probabil o mare parte din aceste frigidere Beko vor fi fabricate la Găești, ceea ce ar fi un motiv suplimentar pentru a-ți achiziționa unul, dat fiind că astfel sprijini și economia națională.

Beko aparține de grupul turc Arcelik, care a cumpărat în 2002 fabricile Arctic de la Găești (Dâmbovița) și a investit de atunci sute de milioane în noi tehnologii, sisteme moderne de management al producției, dar și în dezvoltarea capacității fabricii de frigidere de la Găești.

Cu o istorie de peste 50 de ani de activitate, Arctic este cel mai mare producător de electrocasnice din Europa continentală, fabrica de aparate frigorifice de la Găești producând până în acest moment peste 35 de milioane de frigidere.

Frigider Beko – oferte

În anul 2013, Arctic a inaugurat o nouă linie de producție în cadrul fabricii din Găești, ca urmare a unei investiții de 24 de milioane de euro. Odată cu aceasta, fabrica Arctic a devenit cea mai mare unitate de producție de aparate frigorifice din Europa continentală. Compania Arctic este în prezent unul dintre cei mai importanți exportatori din România, peste 80% din producție fiind direcționată în peste 80 de țări din Europa, Africa și Asia. Producătorul de electrocasnice a fost în 2018 pe poziţia 37 în topul celor mai mari exportatori din România, în coborîre cu trei locuri faţă de 2017.

Arcelik deține în România trei branduri puternice – Arctic, Beko și Grundig – care oferă produse performante, la standarde internaționale, adresându-se unor segmente diverse de consumatori.

Frigider Beko – oferte online

În ultimii ani, frigiderele Beko și Arctic au devenit tot mai populare în Europa, Beko vânzând circa jumătate din producția proprie de frigidere pe Bătrânul Continent, cealaltă jumătate împărțindu-se între celelalte continente pe care este disponibilă compania turcă.

De altfel, de circa cinci ani, Beko este pe locul 2 în topul vânzărilor de electrocasnice în Europa. Dar turcii nu se opresc aici, dorind să cucerească și piața nord-americană. „Obiectivul nostru este să fim în top 3 branduri de pe fiecare piață pe care suntem”, au declarat responsabilii companiei.