Bechtel dă afară muncitori

Bechtel dă afară muncitori

Americanii de la Bechtel, constructorii Autostrăzii Transilvania, anunţă neoficial disponibilizări masive în rândul muncitorilor români, dacă nu se vor asigura fondurile necesare continuării lucrărilor şi realizării exproprierilor.

„Bechtel a anunţat în cadrul unei discuţii neoficiale cu muncitorii că va face disponibilizări, în cazul în care guvernul nu asigură finanţarea lucră rilor. Asta înseamnă încă 300 de milioane de euro, faţă de cele 132 de milioane primite de americani la începutul anului. De disponibilizări ar putea fi afectată o treime din personal“, ne-a declarat Grigore Pop, liderul sindical de la Cartel Alfa Cluj.

Pentru lucrările de la Autostrada Transilvania, Bechtel a angajat 3.280 de muncitori români. Astfel, peste 1.000 de angajaţi sunt ameninţaţi cu pierderea locului de muncă. Liderul sindical a subliniat că, dacă se va ajunge la diponibilizări din lipsa fondurilor necesare pentru continuarea lucrărilor şi pentru achiziţia de terenuri, muncitorii vor bloca ieşirile din Cluj spre Câmpia Turzii şi Oradea (E 60 şi DN 1).

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu anunţa, în urma vizitei din aprilie la şantierele Bechtel, că americanii vor primi circa 200 de milioane de euro până în luna iunie, însă, până acum, nici măcar restanţele de 60 de milioane de euro nu au fost achitate. Reprezentanţii Bechtel şi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale nu au putut fi contactaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News