Evenimentul Zilei > Actualitate > Un bebeluș de opt luni din Vaslui a fost transportat de urgență cu elicopterul. Ce a pățit micuțul
Un bebeluș de opt luni din Vaslui a fost transportat de urgență cu elicopterul. Ce a pățit micuțul

Un bebeluș de opt luni din Vaslui a fost transportat de urgență cu elicopterul. Ce a pățit micuțul

Un bebeluș de opt luni din Vaslui a fost transportat în stare gravă de un elicopter SMURD după ce suferit arsuri pe 20 la sută din suprafața corporală. Potrivit martorilor, bebelușul s-a ars cu ceai fierbinte.

Un elicopter SMURD a fost solicitat să intervină, marţi după-amiază, în municipiul Bârlad, pentru a prelua un bebeluş în vârstă de opt luni, din comuna vasluiană Perieni, cu arsuri pe 20 la sută din suprafața corporală, după ce s-a ars cu ceai fierbinte.

Copilul a fost transportat de familie la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad, unde medicii au decis ca, din cauza gradului mare de arsură, bebeluşul să fie transferat la o altă unitate sanitară.

„Bebelușul este din comuna Perieni, are 8 luni şi prezintă o arsură gradul II prin lichid fierbinte, ceai. S-a decis transferul către altă unitate medicală, în acest sens fiind solicitat un elicopter SMURD care va prelua pacientul", a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean, dr. Angelica Gramaticu, conform agerpres.ro

Bebelușul urmează să fie transportat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.