Evenimentul Zilei > International > Bavaria e mai dulce datorită prăjiturilor unei românce. Destinul Oanei Pogăceanu, o fostă contabilă din Cluj
Bavaria e mai dulce datorită prăjiturilor unei românce. Destinul Oanei Pogăceanu, o fostă contabilă din Cluj

Bavaria e mai dulce datorită prăjiturilor unei românce. Destinul Oanei Pogăceanu, o fostă contabilă din Cluj

A fost contabilă în Cluj. Azi trăiește în Munchen și în noua sa viață, dacă se poate spune așa, face prăjituri și torturi care atrag pe atrag pe toată lumea. Acesta este destinul Oanei Pogăceanu.

În 2018 a făcut un tort imens, din caramel și mascarpone, pe care apoi l-a împărțit, felie cu felie, trecătorilor care ajungeau în fața cofetăriei sale. 

Își amintește ce s-a întâmplat anul trecut, de Ziua Națională a României, când însăși președinta Parlamentului Bavariei din acea perioadă, Barbara Stamm, a gustat din tortul aniversar.  

Tortul avea în vârf harta României și tricolorul. A fost modul în care femeia a reușit să demonstreze că nu și-au uitat țara unde s-a născut, scrie portalul de limba română din Germania, www.ziarulromanesc.de.

Oana a povestit că în urmă cu câțiva ani a decis să se mute, împreună cu familia, în Germania. Și a decis să încerce să facă altceva, nu să se întoarcă la cifrele din meseria sa de bază, cea de contabil.

Acasă, în Cluj, de unde se trage, se pricepea de minune se facă tot felul de prăjituri și de plăcinte. Așa că a fost foarte clar ce drum va alege de acum încolo.

Soțul Oanei lucrează în domeniul IT, așa că pentru el a fost foarte ușor să obțină o slujbă în noua lor țară. 

Oana, în schimb, a pornit în aventura prăjiturilor și dintr-o întâmplare. Anume când a văzut cât de mult costă să cumperi totul de-a gata. Era ziua de naștere a băiețelului ei și a preferat să prepare totul acasă, așa cum știa, după rețetele din Cluj.

Succesul a fost, își amintește ea, total. Și de atunci nu s-a mai oprit din a face lumea din jurul ei mai dulce.

„Ne-am mutat în Germania din dorința de a oferi un viitor mai bun copiilor noștri. Soțul lucra în IT la o firmă germană și a obținut un transfer aici.

Hotărârea a fost destul de grea pentru mine, deoarece trebuia să iau totul de la zero. Țară nouă, o limbă nouă, multe necunoscute”, a spus Oana Pogăceanu. 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.