Evenimentul Zilei > Actualitate > Băsescu, depăşit de Becali în sondaje. Visul patronului Stelei? Cotroceniul!
Băsescu, depăşit de Becali în sondaje. Visul patronului Stelei? Cotroceniul!

Băsescu, depăşit de Becali în sondaje. Visul patronului Stelei? Cotroceniul!

Gigi Becali are noi ambiţii politice. Încurajat de faptul că în ultimul sondaj CSOP, dat publicităţii de EVZ, este cotat la 23% la încredere, cu un procent peste preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, patronul Stelei a declarat, luni seară, că, în cazul în care ar avea în spate un partid puternic, de preferat PDL, şi-ar "spulbera" contracandidaţii şi ar câştiga Preşedinţia.

"Tot ce am făcut am făcut cu bună credinţă, nu din interes, ci pentru că iubesc oamenii, am făcut din dragoste. Eu mă bucur că un 23% e aproape de dl Antonescu, nu neapărat că l-am depăşit pe Traian Băsescu (…) Sunt aproape de Crin Antonescu şi de Victor Ponta, asta e mai important pentru mine, asta îmi dă încredere pentru viitor, pentru viaţa politică în viitor. Mă bucură şi mă incântă (n.r. scorul în sondaje). A fi al patrulea, al cincilea om la încredere nu e puţin lucru. Eu am devansat tot Parlamentul României şi tot Guvernul României. Sunt oameni care conduc partide mari. Mă depăşesc cu două – trei procente doar cei care sunt titanicii politicii" s-a mândrit, la Realitatea TV, europarlamentarul Gigi Becali.

El s-a plâns însă că singurul lucru care îi lipseşte e un partid puternic. "Dacă aş avea în spate un partid puternic, ca dl Ponta sau dl Antonescu, vă daţi seama că i-aş spulbera, aş câştiga Preşedinţia la pas". Întrebat dacă are planuri să candideze, Becali a răspuns: "Dacă Dumnezeu mă va îndruma să fac un pas, îl rog să-mi îndrume paşii, să-mi spună el ce trebuie să fac".

"La ora asta, singurele partide care ar fi? PDL şi PPDD, care au în sondaje 12%. E nevoie de un partid puternic cu organizare, bani. Singurul cu care aş putea e PDL. Mi-e greu să cred că USL are nevoie de Becali, dar ei fac mare greşeală că n-au nevoie", a mai spus Becali.