Băsescu cere deputaților urgentarea adoptării legii de modificare a codului penal

Băsescu cere deputaților urgentarea adoptării legii de modificare a codului penal

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat, astăzi, deputaţilor să urgenteze adoptarea propunerii legislative pentru modificarea codului penal.

Într-o scrisoare adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şeful statului cere să se acorde o atenţie deosebită supunerii spre adoptare cât mai rapid a propunerii legislative pentru modificarea codului penal.

“Fac un apel la dumneavoastră adresându-vă rugămintea să acordaţi o atenţie deosebită supunerii spre adoptare cât mai rapid a propunerii legislative pentru modificarea codului penal şi a Legii 286/2009 privind codul penal", arată şeful statului în scrisoarea adresată conducerii Camerei Deputaţilor şi transmisă Comisiei juridice a Camerei.

Traian Băsescu aminteşte că această propunere legislativă a fost adoptată de Senat şi se află la Camera Deputaţilor care este for decizional. După şedinţa Biroului permanent, viceliderul grupului parlamentar al PNL Eugen Nicolăescu a criticat solicitarea şefului statului. “Nu este treaba preşedintelui să forţeze Parlamentul să-şi facă datoria. Este un lucru nepermis de Constituţie ca un preşedinte să vină să spună Parlamentului ce trebuie să facă. Dar nu este o noutate pentru Traian Băsescu", a afirmat Nicolăescu.

Ne puteți urmări și pe Google News