Întrebat fiind ce ar fi făcut dacă era președintele României și cum ar fi reacționat în cazul Caracal, Dan Barna a spus:

”Probabil că aveam o viteză mai mare de reacție, o convocare mai rapidă a CSAT. Președintele Iohannis este un om bun, în regulă, dar face parte din vechea clasă politică care a adus România aici (…) Vreau să cred că dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat. Nu a fost un incident nefericit, a fost efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcţionarea instituţiilor statului, adică asigurarea siguranţei cetăţeanului (…) Ar trebui să înțelegem că ignoranța și neglijența generează efecte și ucid”.

 

Simona Ionescu face o comparație între declarația lui Dan Barna, candidat pentru Cotroceni, și cea a Ecaterinei Andronescu.

„Am dat și eu peste declarația lui Barna. M-a umflat rasul, căci iaca cum ratează tara un președinte de 44 de ani, care vrea sa fie un șef “jucător implicat”, daca ajunge la Cotroceni. A zis una de bun-simt: ca dacă era el președintele tarii nu lasa să se prăbușească instituțiile în ultimii 30 de ani. Ma rog, nu i-ar fi permis nici vârstă, nici Constituția sa stea el pavaza atâta timp, dar mi-am zis ca partea asta de declarație se înscrie în opinia generala.
Opinia ca dacă ar fi fost el președinte, crimele de la Caracal nu ar fi existat, este însă… Greu de găsit calificativ. O fi fost mai proasta Cati Andronescu cu părerea ei, soldata cu demiterea, decât prostia scoasa pe gura de Dan Barna, preocupat să-i dea o smetie politica lui Iohannis?
Sa știe liderul USR ca nici măcar Ceaușescu și aparatul lui riguros Miliție-Securitate nu a reușit sa preîntâmpine crimele lui Ramaru (originar din Caracal)! Se frământă degeaba, ca nu-i și n-ar fi fost buricul planetei dacă era el la Cotroceni în locul lui Iohannis. Odiosul criminal în serie ar fi fost de neoprit.
Ca să mai dreagă busuiocul, Dan Barna a devenit împăciuitor la adresa contracandidatului. N-am nimic cu dl Iohannis, dar e învechit, e din alta generație, a zis. Ei, ia uite cum Barna nu văzu barna din ochiul sau și dădu cu bata-n balta! Pihh, ce i se potrivesc proverbele românești!!
Pai, tinere Barna, cand ai scos pe guriță chestia cu generația veche, ai gândit ca te tot infoiezi ca un păun pe lângă Dacian Cioloș, om de 50 de ani, care o păzea pe Doina Cornea în vremuri ceausiste, ca să te sprijine cu PLUS-ul lui? Aliatul tău, tot dintr-o veche generație, e mai frecventabil? sau după ce treceți puntea… Na, ca iar ma împiedic într-un proverb”, a fost mesajul postat de Simona Ionescu pe pagina personală de Facebook.