Barcelona a luat trei puncte la Paris St. Germain. Meci aprig, cu răsturnări de scor

Barcelona a luat trei puncte la Paris St. Germain. Meci aprig, cu răsturnări de scor Barcelona, gol la Paris sursa: UEFA.com

Barcelona a învins Paris St. Germain. Scorul final de 3-2 într-un meci electrizant desfășurat la Paris, a marcat un moment semnificativ în competiția din acest sezon.

Barcelona învinge la Paris, într-un meci capricios ca vremea de primăvară. Într-un meci din sferturile de finală ale Ligii Campionilor UEFA, care va fi amintit mult timp pentru intensitatea și întorsăturile dramatice ale sale. Virusul fotbal și-a păstrat renumele.

Partida, în fața a 60.000 de spectatori, desfășurată într-o atmosferă încărcată în capitala Franței, l-a avut pe Raphinha ca pion principal. Acesta marcând de două ori. Demonstrând astfel puterea sa ofensivă și rolul crucial în strategia echipei spaniole. Totuși, eroul serii a fost Andreas Christensen. Jucătorul Barcei și-a sărbătorit ziua de naștere de 28 de ani prin înscrierea golului decisiv. Într-un moment de înalt dramatism care a subliniat semnificația meciului și contribuția jucătorului la edificarea gloriei Barcelonei sub îndrumarea lui Xavi Hernández.

Includerea lui Kang-in Lee și Marco Asensio în primul unsprezece al Paris St. Germain a avut un impact clar. Cei doi au testat apărarea Barcelonei și portarul Marc-André ter Stegen încă din primele faze ale jocului. Cu toate acestea, Barcelona și-a găsit ritmul pe măsură ce jocul a progresat. Nuno Mendes și Gianluigi Donnarumma de la PSG au respins primele șuturi ale lui Robert Lewandowski și Raphinha.

Ne puteți urmări și pe Google News

Barcelona condusă, revine spectaculos

Jocul a luat o întorsătură semnificativă când Raphinha a deschis scorul. Profitând de o centrare respinsă. PSG a găsit resurse să răspundă cu ferocitate după pauză. Golurile lui Ousmane Dembélé și Vitinha i-au pus pe parizieni temporar în avantaj. Evidențiind natura competitivă a duelului și bătălia tactică dintre antrenori.

Capacitatea ofensivă a Barcelonei a fost pe deplin demonstrată când Raphinha, profitând de o pasă sublimă de la rezerva Pedri, a marcat al doilea său gol, schimbând din nou scorul. Punctul culminant al acestei întâlniri palpitante a venit când Christensen, abia intrat în joc, a marcat golul victoriei. Din cornerul lui İlkay Gündoğan. Un moment care nu doar a decis meciul, ci a și simbolizat spiritul perseverent și ingeniozitatea tactică a Barcelonei.

Ambele echipe au demonstrat o calitate și o determinare excepțională, cu antrenorul PSG-ului, Luis Enrique, recunoscând provocarea prezentată de Barcelona și necesitatea de a vedea meciul retur ca pe o bătălie decisivă. Xavi Hernández și Raphinha și-au exprimat, respectiv, mândria și un optimism precaut, subliniind natura continuă a concursului și munca ce urmează să fie efectuată.

Momente cheie

Minutul 21': Nuno Mendes respinge de pe linia porții șutul lui Lewandowski 37': Raphinha înscrie pentru Barcelona 48': Dembélé aduce egalitatea pentru Paris 51': Vitinha marchează și aduce echipa în avantaj 55': Ter Stegen deviază șutul lui Barcola în bară 62': Raphinha înscrie al doilea gol din pasa lui Pedri 75': Dembélé trimite mingea în bara îndepărtată 77': Christensen marchează cu capul din cornerul lui Gündoğan.

Paris: Donnarumma; Marquinhos, Lucas Beraldo, Lucas Hernández, Nuno Mendes; Lee (Zaïre-Emery 61), Vitinha, Fabián Ruiz (Gonçalo Ramos 85); Dembélé, Mbappé, Asensio (Barcola 46)

Barcelona: Ter Stegen; Koundé, Ronald Araújo, Cubarsí, João Cancelo; Sergi Roberto (Pedri 61), De Jong (Christensen 75), Gündoğan (Fermín 85); Yamal (João Félix 61), Lewandowski, Raphinha (Ferran Torres 75)

Acest meci nu doar că a oferit un spectacol de fotbal la cel mai înalt nivel de emoție. Dar a și pregătit scena pentru un meci retur extrem de așteptat. Cu ambele echipe determinate să-și asigure un loc în semifinale. Nuanțele tactice, geniul individual și emoțiile intense ale acestui joc vor fi analizate îndelung, scrie UEFA.