Evenimentul ZileiOpiniiOpinii EVZBărbierirea şi epilarea definitivă a Ministerului Sănătăţii

Bărbierirea şi epilarea definitivă a Ministerului Sănătăţii

Bărbierirea şi epilarea definitivă a Ministerului Sănătăţii
Ori de câte ori mass-media descoperă şi aduce la cunoştinţa opiniei publice câte o nouă prostie făcută de cei care au diriguit Ministerul Sănătăţii, tot de atâtea ori vine, prompt şi explicaţia pentru nemernicia dezvăluită şi care, fiecare în parte, a costat multe, foarte multe vieţi omeneşti: incompetenţă.

„Incompetenţă” este salvarea pentru tot ceea ce s-a întâmplat în România în timpul acestei pandemiei. „Incompetenţă” este masca de la tubul de oxigen, pus într-un salon aerisit, ca să nu sară în aer, montată pe faţa celor care se fac vinovaţi de toate nenorocirile care ne-au lovit în ultima vreme. „Incompetenţă” este cea care cred ei că le va salva libertatea. Sau măcar le va reduce pedepsele. Pentru că nu au făcut-o cu intenţie. Ci au fost proşti. N-au ştiut.

Mor în fiecare zi sute de români, mai ceva ca într-un război. La început, pentru această tragedie naţională s-a încercat să se dea vina pe noi, pe oamenii de rând. Că suntem proşti şi nu ne vaccinăm. Medici, care de care mai furioşi, ne trăgeau de urechi, ameninţându-ne cu moartea. Unii dintre ei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alții, specialiști, ne spuneau că doar vaccinul salvează vieţi. Apoi s-a dovedit că nu salvează chiar toate vieţile vaccinaţilor. Mai mult, vaccinaţii pot da virusul, la fel ca şi nevaccinaţii. Atunci s-a trecut la nivelul doi de explicaţii: E drept, se îmbolnăvesc şi vaccinaţii, câte unii mai şi mor, dar majoritatea vaccinaţilor fac doar forme uşoare. Şi atunci, noi, oamenii de rând, care am făcut ceva vaccinuri la viaţa noastră, ne-am întrebat firesc: ce fel de vaccin este acesta, în urma căruia faci totuşi boala. Chiar formă uşoară. Şi l-am comparat cu vaccinul antipoliomielitic spre exemplu. Pe acela dacă-l faci, gata, nu mai te îmbolnăveşti de poliomielită. Nu ţi se face vaccin şi, dacă te infectezi cumva cu virusul, faci o formă uşoară. Adică să fii fericit că damblageşti numai de un picior, nu de amândouă. Dar poate că greşesc eu, nespecialist, făcând comparaţia asta. Am fost mereu sfătuiţi să ne luăm după specialişti. Păi, să ne luăm:

Profesorul Giulio Tarro, unul dintre cei mai reputaţi virusologi din lume, profesor la Departamentul de biologie al Temple University și membru a numeroase organizații internaționale, susţine că nu vaccinul este soluţia pentru a scăpa de pandemie. Ci tratamentul cu antivirale. Iar numai formele severe, la pacienţii foarte vulnerabili, să fie tratate în spital. Eventual la ATI.

La fel susţine şi  dr. Sandra Alexiu, preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie, Filiala Bucureşti: „Ca în orice boală virală se dă tratament simptomatic pentru cei care au boli care îi pun în categoria de risc. Ar fi bine să ia tratament antiviral de la început, ca să fie protejați de formele grave care pot apărea”.

Doamna doctor Mahler spune şi ea că antiviralele sunt foarte folositoare la tratarea bolii: „În cazul medicamentului Favipiravir nu e vorba de riscuri, ci e vorba de o procedură care trebuie asigurată de ANM, de avizare și de autorizare în vederea punerii pe piață în România. În acest moment, este adus în țară pe o solicitare de nevoi speciale, perfect legală, dar care nu permite comercializarea prin farmaciile cu circuite deschise. Cu siguranță ar trebui să fie la liber în farmacii”.

În luna octombrie, dr. Octavian Jurma de la Timișoara vorbește despre testare: „Testele sunt indicatorul Alpha în pandemie. Fără teste oficiale nu avem cazuri de COVID-19 confirmate oficial. Fără cazuri confirmate oficial, nu avem nici decese de COVID-19 confirmate oficial. Așadar, manipulând numărul de teste oficiale, manipulezi toți indicatorii epidemici oficiali. Tot de teste depinde incidența la 1.000, singurul indicator oficial și singurul care mai are atașate niște măsuri de prevenție”.

Va să zică, testare, ca să ştim cu ce material lucră.

Şi mai spune specialistul Jurma zilele trecute ceva, pe pagina sa de socializare. Ceva ce te face să te iei cu mâinile de cap: „Faptul ca numărul de cazuri a început să scadă înaintea adoptării masurilor, este probabil cea mai neplăcută surpriză pentru autorităţi. Preşedintele şi guvernul nu mai pot pretinde că lor li se datorează ieşirea din val. Pandemia le-a furat startul şi gloria de a fi ajuns pentru prima data la vârf în Europa.

Se pot pot lăuda în schimb că au ajutat pandemia să ajungă la vrâf. Suntem sigura ţară din Europa care a permis valului Delta să ajungă nestingherit la vârf într-o populaţie puţin vaccinată.

Povestea infectării nestânjenite a poporului român în valul Delta al anului 2021 este povestea sinistră a unui experiment biologic, făcut de un guvern.”

Ce au făcut miniştrii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, cu care Dumnezeu ne-a pedepsit să trecem prin pandemie? Primul a bărbierit bugetul necontrolabil al achiziţiilor cu dedicaţie, în valoare de miliarde de euro. Cel de-al doilea a epilat definitiv Sănătatea, neacceptând bani europeni pentru teste şi nepermiţând importul de antivirale sau producerea lor în România.

Să fie asta doar nepricepere? Sunt prea multe călcări în străchini ca să fie doar simplă nepricepere. Sunt prea mulţi oameni morţi, pentru ca o simplă nepricepere să-i trimită pe lumea cealaltă şi cei responsabili să se spele pe mâini, cu „nepricepere”, aşa cum îţi dai cu o cremă dezinfectantă.

Eu cred că doctorul Jurma are dreptate. Nu este doar nepricepere. Nu este doar prostie. Nu este doar nepăsare faţă de vieţile oamenilor. Este un experiment biologic făcut pe poporul român. Făcut de cozile de topor de la noi, pentru stăpânii lor de afară. Cu consecinţe dintre cele mai dureroase.


Accesează: