Evenimentul Zilei > Actualitate > Bani în plus de la stat! Românii care vor primi sumele. Plan de ajutorare în fața crizei economice fără precedent
Bani în plus de la stat! Românii care vor primi sumele. Plan de ajutorare în fața crizei economice fără precedent

Bani în plus de la stat! Românii care vor primi sumele. Plan de ajutorare în fața crizei economice fără precedent

La începutul săptămânii viitoare, alianța de guvernare va prezenta un amplu plan de ajutorare a românilor. Vor fi măsuri economice venite pentru a amortiza șocurile create de inflație, după cum a anunțat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, și Marius Budăi, ministrul Muncii, au vorbit, sâmbătă, despre pachetul de măsuri sociale pe care alianța de guvernare îl va prezenta la începutul săptămânii viitoare. La mijloc este vorba despre 17,3 miliarde de lei, iar de aceste ajutoare vor beneficia 12 milioane de români.

Ce măsuri vor fi luate de coaliția de guvernare pentru a-i ajuta pe românii loviți de criza economică

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă în acest plan de ajutorare intră și IMM-urile. Liderul social-democraților a spus că pachetul pune un mare accent pe ajutoare economice.

„Pentru prima oară un guvern vine cu un măsuri care să prevină anumite efecte ale crizei din energie sau ale războiului”, a afirmat Ciolacu. Conform președintelui PSD, criza economică devine iminentă în momentul în care state mult mai dezvoltate decât România, precum Germania, intră în recesiune.

Președintele PSD a mai declarat că este estimată o creștere economică în România de 2,2 – 2,4: „în funcție de cât de eficient este Guvernul și cât de repede se implementează aceste măsuri, s-ar putea să depășim aceste previziuni economice”.

Întrebat care sunt măsurile concrete, politicianul a răspuns că luni vor fi prezentate în detaliu, în spațiul public. „Dacă am fi avut aceeași abordare și cu prețul energiei, sunt ferm convins că astăzi am fi fost mai lejeri”, a ma afirmat Ciolacu.

Valoarea coșului zilnic a crescut alarmant

Președintele interimar al social-democraților a declarat că ceea ce înainte de perioada scumpirilor costa 35 de lei, acum costă 50 de lei. „De obicei ce cumpăram cu 35 de lei, acum te încadrezi la 50 de lei”, a spus Ciolacu.

„Uleiul a depăşit 10 lei, este chiar 11-12 lei. Obişnuiesc să merg cu soţia mea la cumpărături în fiecare sâmbătă sau duminică, când sunt la Botoşani. Din păcate, ce cumpăram cu 200 de lei, cumpărăm acum cu circa 300-350 lei. De aceea avem acest pachet de măsuri. Sunt vreo 12 milioane de cetăţeni români care vor fi într-un mod sau altul beneficiari ai acestui pachet social”, a precizat și ministrul PSD, Marius Budăi.