Evenimentul Zilei > Economie > Se dau super mulți bani de la stat! Cum poți să-i obții
Se dau super mulți bani de la stat! Cum poți să-i obții

Se dau super mulți bani de la stat! Cum poți să-i obții

O nouă sesiune de finanțări pentru micile firme va fi lansată începând cu joi, 22 octombrie, pe site-ul Ministerului Economiei.

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MMEMA), condus de Virgil Popescu, a anunțat că firmele vor putea accesa finanțările pentru pentru capital de lucru începând de joi, 22 octombrie, de la ora 10:00. Informația a fost transmisă de Ministerul Economiei printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, este vorba despre măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Cei interesați pot accesa formularul electronic pentru înscrierea în programul guvernamental la link-ul granturi.imm.gov.ro. Acesta va deveni activ doar în momentul lansării măsurii „Granturi pentru capital de lucru”, începând de joi, 22 octombrie, ora 10.00

Formularul va putea fi completat și transmis de solicitanți vreme de o săptămână, până miercuri 28 octombrie 2020, la ora 20:00. Ministerul Economiei a precizat că în situația în care vor fi solicitări și vor mai rămâne fonduri, este foarte posibil ca perioada de înscriere să fie prelungită până la epuizarea bugetului alocat măsurii.

În data de 12 octombrie, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a lansat procedura de înscrierea pentru agenții economici interesați de programul „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”. Finanțarea este alocată prin schema de ajutor de stat instituită prin OUG nr. 130 din 31 iulie 2020.

Prin această măsură au fost prevăzute microgranturi, acordate din fonduri externe nerambursabile sub formă de sumă forfetară, în valoare de 2.000 de euro. Fondurile totale pentru acordarea de microgranturi ajung la 100.000.000 euro, din care 85.000.000 euro se alocă din fonduri europene, iar 15.000.000 euro din cofinanţarea de la bugetul de stat.

De aceste finanțări au beneficiat întreprinderi mici şi mijlocii care au făcut dovada, prin situaţiile financiare depuse, că nu au deținut salariaţi cu contract individual de muncă la data de 31 decembrie 2019. De asemenea, au fost eligibili pentru finanțări și PFA-urile și ONG-urile.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News