Elevii care au absolvit un profil real în ciclu liceal au avut de redactat la subiectul al III-lea de la proba la Limba și Literatura Română un eseu în care să comenteze o operă scrisă de George Bacovia sau Lucian Blaga, la alegere.

Astăzi are loc cea de-a doua probă, cea la limba și literatura moderă, urmând ca miercuri, 22 august, elevii să susțină proba obligatorie de profil. Ultima probă este cea la alegere şi este programată pe 23 august. Probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, pe 28 august urmând să aibă loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale.

Examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Primele rezultate vor fi afișate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00 – 20:00.În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.