Maioneză cu ouă întregi. Salata de boeuf va avea un gust aparte

Maioneză cu ouă întregi. Salata de boeuf va avea un gust aparteSalată de boeuf. Sursa foto: Pixabay

Maioneza este ingredientul folosit în prepararea diferitelor bunătăți pentru masa de Crăciun. Majoritatea gospodinelor o pregătesc din două gălbenușuri fierte și unul nefiert. Există alte două metode prin care o poți obține. Rezultatul final va fi unul delicios, iar salata de boeuf sau ouăle umplute vor avea un gust aparte.

Maioneză cu ouă întregi

Odinioară, gospodinele făceau maioneza doar manual, iar lingura de lemn era nelipsită din această operațiune. În zilele noastre, procesul poate fi scurtat dacă alegi să folosești un mixer de bucătărie. Deși pare o rețetă banală, cantitatea de ulei și modul în care îl dozezi sunt două aspecte esențiale ce țin de prepararea acestui deliciu.

Fie că o prepari după rețeta clasică sau cu ouă întregi, maioneza are multe calorii. Astfel, perioada sărbătorilor este un bun prilej pentru un astfel de răsfăț culinar.

Ingredientele necesare:

  • 3 ouă întregi
  • 1 lingură de muștar
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare
  • piper

Cum o prepari

Ouăle se spală și se pun la fiert cu o linguriță de bicarbonat. Pentru a obține o consistență cremoasă a maionezei, ouăle se fierb timp de 7-8 minute, astfel încât să te asiguri că vor fi tari.

Maioneză

Maioneză. Sursa foto: Freepik

Bicarbonatul adăugat în apă va ajuta la desprinderea rapidă a cojilor de ouă. Acestea se curăță și se pun într-un bol cu pereții înalți.

Maioneză cu ouă întregi

Adaugă peste ouăle întregi muștarul, zeama de lămâie, sarea, piperul și începe să amesteci ingredientele cu ajutorul mixerului.  Uleiul se adaugă treptat, având grijă să îl încorporezi de fiecare dată. Este important să nu grăbești procesul adăugând o cantitate prea mare de ulei.

După 4-5 minute, maioneza cu ouă întregi va fi gata. Pe lângă această variantă mai există una extrem de rapidă de a face maioneză.

Deși este extrem de gustoasă, aceasta nu poate fi oferită celor mici, având în vedere că se prepară cu ou crud. Pune două ouă întregi în bolul mixerului și adaugă treptat ulei până când ajungi la o consistență cremoasă. Adaugă sare, piper și două linguri de zeamă de lămâie. Maioneza obținută poate fi folosită în prepararea diferitelor salate cu legume fierte sau crude.