Avocatul Elenei Udrea, noi dezvăluiri cu privire la decizia dată de Înalta Curte: „A fost îngrozită de această nedreptate”

Avocatul Elenei Udrea, noi dezvăluiri cu privire la decizia dată de Înalta Curte: „A fost îngrozită de această nedreptate” Sursa: INQUAM/Octav Ganea

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a venit cu noi detalii despre procedura de apărare din dosarul Gala Bute şi spune că „nici măcar nu am luat în calcul că Înalta Curte o să dea o asemenea decizie nedreaptă, în condițiile în care în toate celelalte dosare se pronunțase pe admiterea contestației şi rejudecarea cazurilor. Doar la dumneaei s-a întâmplat aşa ceva”.

Avocatul Veronel Rădulescu a declarat că Elena Udrea a fost îngrozită de această nedreptate care i s-a făcut ieri în instanţă, explicând care este procedura de apărare în cazul Elenei Udrea.

Reamintim că după condamnarea din 2018 în dosarul Gala Bute, unde a primit 6 ani de închisoare, Elena Udrea a introdus două căi extraordinare de atac: recurs în casație și contestație în anulare.

Numai că, judecătorii de la Instanța Supremă i-au respins joi contestația în anulare formulată la decizia de condamnare în dosarul Gala Bute, care prevedea 6 ani de închisoare pentru fostul ministru,  în condițiile în care în toate celelalte dosare se pronunțase pe admiterea contestației şi rejudecarea cazurilor, a spus avocatul care o reprezintă pe Elena Udrea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avocatul Veronel Rădulescu: S-a încălcat inclusiv Constituția României

Avocatul Elenei Udrea a declarat că ieri a vorbit cu fostul ministru şi spune că au discutat despre o altă cale de atac extraordinară.

Ieri s-a pronunțat respingerea contestației în anulare. Decizia de condamnare a fost pronunțată în urmă cu trei ani în dosarul Gala Bute. Am vorbit foarte puțin la telefon ieri şi am discutat de o altă cale de atac extraordinară pe care o avem pe rolul Înaltei Curți de Casație şi Justiţie, unde eu sunt avocat în cauză, respectiv despre recursul în casație care are termen în mai, a explicat avocatul Elenei Udrea.

Pentru că toată lumea a spus că Elena Udrea ar fi intenționat să fugă din ţară, avocatul Veronel Rădulescu a dorit să lămurească şi acest aspect.

Nu, nici vorbă de aşa ceva. Nici nu cred că a avut o asemenea intenție. Nu-mi dau seama ce s-a întâmplat. Oricum nu cred că se aștepta nimeni la o asemenea decizie. Nici eu nu mă așteptam, pentru că din punctul meu de vedere este din sfera Constituției României, din sfera Statului de Drept consimțit prin Constituția ţării noastre, a subliniat avocatul fostului ministru MDRT.

Veronel Rădulescu: A fost îngrozită de această nedreptate

Avocatul a mai spus că nu se aştepta ca Înalta Curte să i-a o astfel de decizie nedreaptă în care în toate celelelate dosare se pronunțase pe admiterea contestației şi rejudecarea cazurilor.

Probabil, când a simțit că lucrurile sunt în neregulă şi se încalcă inclusiv Constituția, numai pentru a o aduce pe doamna Udrea într-un penitenciar, atunci poate şi-a dat seama că este o situaţie atipică ce poate îngrozi pe oricine.

Nici măcar nu am luat în calcul că Înalta Curte o să dea o asemenea decizie nedreaptă, în condițiile în care în toate celelalte dosare se pronunțase pe admiterea contestației şi rejudecarea cazurilor.

Doar la dumneaei s-a întâmplat aşa ceva. A fost îngrozită de această nedreptate, a subliniat avocatul Elenei Udrea într-o intervenție la postul Antena 3.