Avion rusesc prăbușit în mare! Echipele de salvare au intervenit de urgență

Avion rusesc prăbușit în mare! Echipele de salvare au intervenit de urgență

Pilotul nu a mai reușit să salveze avionul de vânătoare de tip Su-35, dar a reușit să se catapulteze la timp și a fost recuperat de echipele de salvare.

Incidentul a avut loc sâmbătă în timpul unui zbor de rutină de antrenament în regiunea Khabarovsk din Estremul Orient rus. Avionul de luptă Su-35S a suferit o defecțiune a motorului în timpul zborului și nu a mai putut fi controlat, se arată într-un comunicat al comandamentul districtului militar estic al Rusiei.

Viața pilotului nu e în pericol

"Pilotul a expulzat și a fost imediat găsit și recuperat de echipa de salvare, carel -a adus înapoi la aerodrom. Nu există niciun pericol pentru viața pilotului", susține comunicatul afirmând cî pilotul a fost supus unor investigații medicale complete.

Conform datelor preliminare, avionul scăpat de sub control și-a continuat câtva timp zborul și s-a scufundat apoi în apele Mării Okhotsk. Armata rusă a lansat o anchetă asupra incidentului, scrie Russia Today.

Su-35S, mîndria aviației ruse

Avionul Su-35S este unul dintre cele mai moderne avioane de luptă utilizate de Forțele Aeriene din Rusia. Avionul este o variantă modernizată a faimosului Su-27, care, timp de zeci de ani, a fost coloana vertebrală a aviației de vânătoare din Rusia, precum și din alte câteva țări. Primul zbor cu Su-35 a avut loc în iunie 1988. În urma dizolvării Uniunii Sovietice Sukhoi a încercat mai multe variante pentru a încuraja exportul. Au fost fabricate paisprezece avioane pentru a fi utilizate  la teste și demonstrații;

Sukhoi Su-35, cunoscut anterior drept Su-27M (Flanker-E, conform terminologiei NATO), este un avion de luptă bimotor, super-manevrabil, de generația 4++, cu un preț estimat la 52-65 de milioane de dolari, potrivit agenției de știri EFE.

Poate atinge o viteză de până la 2.500 de km/oră și este înarmat cu un tun calibru 30 mm și 12 puncte de acroșaj pentru o mare varietate de bombe și rachete. Radarul AESA de la bordul acestui avion permite urmărirea a până la 30 de ținte. Pe lângă Rusia, Su-35 mai este utilizat de forțele aeriene din China și Egipt.

Ne puteți urmări și pe Google News