Sursele respective au declarat pentru ziarul cu sediul în Londra că Israelul a efectuat un atac asupra bazei unui grup paramilitar susținut de Iran, în provincia Salahuddin din nordul Irakului, pe 19 iulie.

Inițial, sursele din zonă au susținut că atacul a fost efectuat cu o dronă și că s-a soldat cu moartea unui număr neconfirmat de luptători ai Gărzilor Revoluționare Iraniene.

Potrivit canalului de știri saudit Al-Arabiya, baza adăpostea rachete balistice fabricate în Iran, ascunse în camioane frigorifice alimentare.

Oficialii israelieni, inclusiv premierul Benjamin Netanyahu și șeful Marelui Stat Major al IDF (Armata de Apărare a Israelului), Aviv Kochavi, au avertizat recent Irakul să nu mai permită membrilor Gărzilor Revoluționare Iraniene și milițiilor șiite aliate acestora să opereze în zonă.

Publicația Asharq Al-Awsat a atribuit tot israelienilor un atac de săptămâna trecută din provincia Daraa, de partea siriană a Înălțimilor Golan, pe fondul încercărilor IDF de a opri infiltrarea iranienilor în zonă.

 

Te-ar putea interesa și: