“Am spus foarte clar că sunt oameni care au venit alături de noi pentru acest scop politic foarte important pentru noi şi pentru ţară. De mâine sunt convins, nu mai se acceptă nimeni, niciun transfer", a precizat Ponta la România tv.

Preşedintele PSD a explicat că acestora le vor fi spălate “din greşelile trecutului", dacă mâine vor vota în favoarea moţiunii de cenzură a USL.
“Dar de mâine, s-au închis porţile la USL", a ţinut să sublinieze liderul PSD.
La rândul său, liberalul Crin Antonescu a estimate că cele încă patru voturi necesare pentru adoptarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu sunt probabile şi că ele ar putea veni din partea unor independenţi, reprezentanţi ai minorităţilor naţionale, ai PDL sau UNPR.

“Sunt chiar probabile (n.r. cele încă patru voturi necesare ca moţiunea de cenzură să treacă), numai că este o distincţie foarte clară de aceea suntem aşa de farmaceutic exacţi. 227 sunt voturile pe care noi le avem confirmate, de care suntem siguri 100% şi pentru care putem garanta, pentru că este vorba de 226 de oameni ai USL, plus cuvântul dlui Geoană", a spus Antonescu, la RTV.

El a arătat că nu se miră de decizia senatorului independent Mircea Geoană de a vota moţiunea de cenzură, apreciind că aceasta este una normală.

“Cred că în faţa acestei situaţii niciun politician cu minime pretenţii de onorabilitate şi de seriozitate nu poate să ezite. Dl Geoană este un om care, cred, că nu va ezita", a afirmat Antonescu.

Liberalul a arătat că nu există niciun dubiu asupra participării parlamentarilor USL la votul asupra moţiunii. Victor Ponta l-a completat, punctând că toţi cei care au venit la USL vor veni la vot alături de parlamentarii PSD, PNL şi PC.
“Toţi aceşti oameni vor veni la vot, nu va rămâne nimeni", a adăugat liderul USL.
Antonsecu a susţinut că cele încă patru voturi de care Opoziţia are nevoie ar putea veni din partea unor independenţi, reprezentanţi ai minorităţilor naţionale, ai PDL sau UNPR.

“Sunt oameni care au anunţat deja în termeni foarte coloraţi că o vor face, precum dl deputat Croitoru. Sunt oameni care nu suportă ruşinea de a fi parlamentari şi de a nu-şi exprima într-un fel sau altul votul pentru că nu au curaj cei care îi conduc să facă asta. Cred că cifra de patru este destul de plauzibilă şi aş paria mai degrabă pe succesul moţiunii, dar nu putem garanta decât pentru cifra pe care v-am comunicat-o", a spus Antonescu.