Avertismentul directorului OMS! Oamenii sunt „din ce în ce mai orbi” . COVID-19 nu a dispărut
- Emma Cristescu
- 27 aprilie 2022, 15:05
Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) trage un semnal de alarmă! Oficialul a declarat că virusul COVID-19 nu a trecut și că populația nu vede riscul la care se expune. Oamenii nu se mai testează, iar autoritățile neglijează acest aspect.
Liderul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) consideră că toate statele trebuie să se axeze pe supravegherea infecţiilor cu COVID-19 și că oamenii sunt prea orbi pentru a vedea că numărul infectărilor a crescut. Populația a uitat de importanța testării.
„Pe măsură ce numeroase ţări reduc testarea, OMS primeşte din ce în ce mai puţine informaţii despre transmitere şi secvenţiere”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la sediul OMS din Geneva. „Acest lucru ne face din ce în ce mai orbi faţă de modurile de transmitere şi evoluţia” virusului, a subliniat el.
Bill Rodriguez, directorul executiv al FIND, o organizaţie care colaborează cu OMS pentru testarea împotriva COVID-19, a mărturisit că testarea a scăzut cu 70% până la 90%, potrivit Reuters, citată de Agerpress.
„Avem o abilitate fără precedent de a şti ce se întâmplă. Şi cu toate acestea, în prezent, pentru că testele au fost primele victime ale deciziei globale de a lăsa garda jos, devenim orbi faţă de ceea ce se întâmplă cu acest virus”, a declarat el.
COVID-19 nu a dispărut
OMS a luat în calcul trei noi scenarii. Specialiștii sunt convinși că virusul nu va dispărea complet prea curând.
„Pe baza informaţiilor pe care le avem acum, cel mai probabil scenariu este că virusul COVID-19 va continua să evolueze, dar severitatea bolii pe care o produce se va reduce în timp întrucât imunitatea creşte ca urmare a vaccinării şi infectării populației”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
„Varianta actualizată a Planului strategic de pregătire şi răspuns al OMS stabileşte acţiunile strategice pe care fiecare ţară trebuie să le implementeze pentru a aborda cauzele transmisiei SARS-CoV-2, a micşora impactul COVID-19 şi a pune capăt urgenţei globale. Este cel de-al treilea Plan strategic de pregătire şi răspuns redactat de OMS şi cel mai probabil va fi şi ultimul“, a mai spus directorul organizaţiei.