Un om de faceri din Suceava, Mircea Iremciuc, administrator al două firme de construcţii, s-a trezit în miez de noapte din cauza a două împuşcături, observând că în geamurile uşilor de la două camere aflate la primul etaj al vilei sale, din localitatea Călineşti Enache, s-au tras două gloanţe.

Poliţiştii n-au anunţat evenimentul

Gloanţele au trecut prin geamurile duble de sticlă, au lovit tavanul, au ricoşat în pereţi, după care au căzut pe jos. Mircea Iremciuc susţine că totul s-a petrecut în noaptea de 19 spre 20 august şi, deşi poliţia nu a mediatizat evenimentul, a decis să facă totul public pentru că se teme pentru viaţa lui.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava au confirmat astăzi evenimentul, explicând că s-a făcut deja o cercetare la faţa locului, iar ancheta a fost preluată de poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice.  
„Au fost găsite şi ridicate din locuinţă două proiectile de plumb, care urmează a fi examinate în condiţii de laborator”, a declarat inspectorul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Are datorii la furnizori

Mircea Iremciuc e convins că e victima unei răzbunări, mărturisind că în urmă cu o lună, a primit un telefon de ameninţare, la mijloc fiind vorba de o datorie pe care o are faţă de anumiţi furnizori de materiale.
„La lucrările pe care le-am făcut am de plătit o serie de bani pentru materiale, dar am şi de încasat bani de la cei cu care am încheiat contractul şi care refuză să plătească ultima tranşă de bani, deşi lucrările s-au finalizat, au semnat factura şi actul de recepţie”, a explicat afaceristul.
Soţia acestuia , Mariana Iremciuc, se afla în Spitalul Judeţean Suceava, când a avut loc atacul în stil mafiot.
În primă fază, soţul nu a vrut să-i spună adevărul, şi i-a povestit că cineva a aruncat cu o piatră. Ulterior, însă, i-a mărturisit tot ce s-a întâmplat.
„Stau cu teamă seară de seară. Cum să nu-mi fie frică că o să fiu împuşcată în casa mea? Când încetineşte o maşină pe drum sunt cu capul pe geam, să văd dacă nu se opreşte, să-mi dea cu ceva în casă”, a declarat soţia afaceristului.