Evenimentul Zilei > Actualitate > Avertisment dur al medicilor. Cum vor să oprească răspândirea variolei maimuței: „Cred că părăsesc medicina”
Avertisment dur al medicilor. Cum vor să oprească răspândirea variolei maimuței: „Cred că părăsesc medicina”

Avertisment dur al medicilor. Cum vor să oprească răspândirea variolei maimuței: „Cred că părăsesc medicina”

Un medic din statul american Missouri a tras un semnal de alarmă cu privire la riscurile terifiante pe care le prezintă un focar de variolă a maimuței. El a îndemnat oamenii să se protejeze cât mai bine și a avertizat cu privire la rezultatul groaznic care ar putea veni ca urmare a aceluiași tip de opoziție văzută față de măsurile de protecție împotriva COVID-19.

Medicul a emis un avertisment de groază cu privire la variola maimuței, îndemnând publicul să fie precaut și „să-și ia niște măști N95 cât de repede pot” pentru a se proteja. În tweet-ul său spune: „Dacă vă întrebați că măștile vor ajuta? Da, da. Ia niște măști N95 cât poți de repede, a avertizat expertul.

Dacă variola maimuțelor se răspândește, cred că părăsesc medicina. Nu mă expun la o boală cu o mortalitate de 10 la sută pentru că această țară a dracului de egoistă refuză să ceară purtarea măștii sau să primească vaccinuri atunci când acestea sunt disponibile. Faceți orice alegere de sănătate doriți. Alegerea mea va fi să plec”.

Avertismentul vine după ce nouă britanici au fost diagnosticați cu virusul contagios. Acum, oficialii din domeniul sănătății au spus că Marea Britanie se aprovizionează cu mii de vaccinuri și tratamente împotriva variolei maimuțelor pentru a reduce răspândirea – unii experți avertizând că cazurile s-ar putea dubla.

Se crede că variola maimuței este răspândită de rozătoare, cum ar fi șobolani, șoareci și veverițe

Variola maimuță poate fi luată de la animale sălbatice infectate din vestul și centrul Africii. Se crede că este răspândită de rozătoare, cum ar fi șobolani, șoareci și veverițe. Se poate lua variola de maimuță de la un animal infectat dacă ești mușcat sau îi atingi sângele, fluidele corporale, petele, veziculele sau crustele.

Este foarte neobișnuit să vă infectați cu variola de maimuță de la o persoană deja infectată, deoarece nu se răspândește ușor între oameni. Dar se poate răspândi prin atingerea directă sau indirectă a unei persoane infectate, precum și prin tuse sau strănut ale unei persoane cu erupție cutanată.

Creștere a cazurilor în Marea Britanie s-a răspândit prin contact intim

Majoritatea cazurilor nu sunt legate, stârnind temeri că s-ar putea răspândi mai larg. Variola maimuță este o infecție virală rară din aceeași familie cu variola, se știe că are o mortalitate de până la 10 la sută, dar se crede că tulpina din Anglia este mult mai ușoară.

Simptomele nu sunt plăcute, inclusiv o erupție cutanată care începe pe față și apoi se extinde în corp. Febra, durerile de cap, umflăturile, durerile de spate, durerile musculare și o apatie generală sunt, de asemenea, asociate cu virusul.

Autoritatea de supraveghere a medicamentelor din Marea Britanie, Agenția pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKSHA), a declarat că monitorizează focarul. Tratamentele posibile ar putea include medicamente antivirale și vaccinuri țintite împotriva variolei, care au protecție încrucișată și împotriva variolei maimuțelor.

Există două tulpini diferite ale virusului, în Africa de Vest și Africa Centrală, ceea ce înseamnă că tulpina care circulă în Regatul Unit este probabil să fie versiunea Africii de Vest, deși acest lucru nu a fost încă confirmat. Într-o actualizare recentă, directorul de sănătate publică din Londra, profesorul Kevin Fenton, a declarat:

Recent am diagnosticat o serie de cazuri noi de variola maimuței în Anglia, în special în zona Londrei. În acest moment, cerem tuturor să fie conștienți de semnele și simptomele care includ erupții cutanate în jurul gurii, precum și în jurul zonei genitale.

De asemenea, se pare că Europa înregistrează cel mai mare focar de cazuri de variolă a maimuțelor din istoria sa. Spania, Italia și Portugalia sunt ultimele țări care au anunțat cazuri confirmate și suspecte, informează Express.