Autostrada, una dintre marile cuceriri ale societății contemporane

Autostrada, una dintre marile cuceriri ale societății contemporaneAutostradă. Sursa foto Youtube

Autostrada - o cucerire a societății contemporane. Văzută ca o cale de circulație rapidă, autostrada a surclasat drumurile de fier.

Evenimentul Istoric prezintă mereu acele elemente de civilizație care fac diferența. Autostrăzile au o istorie relativ recentă, deși drumuri au existat din zorile istoriei. Revista poate fi cumpărată de la chioșcurile de ziare sau de pe edituradecarte.ro. În plus, cu numai 12 lei pe ediție, îți poți descărca pe gadgetul preferat edițiile integrale ale Evenimentului Istoric pentru a-ți crea propria arhivă on-line.

Autostrada - un secol de existență

Autostrada ca atare este opera unui inginer italian, care a proiectat-o și a construit-o în 1924. Este vorba de inginerul Puricelli și de tronsonul Milano-Laghi. Și totuși, încă de când au apărut triburile, oamenii aveau căi de comunicație. Treptat, intrând în istorie, oamenii au început standardizarea.

Autostrada - rădăcini în Orient și Antichitatea greco-romană

Autostrada, ca primă formă exista în marile drumuri antice. Drumul de la Susa, la Persepolis, drum persan era un fel de autostradă. Adică, permitea circulația rapidă pe o distanță enormă la acea dată, sub raport distanță/timp de parcurgere, Romanii au perfecționat ideea de drum. ba chiar au adaptat perfect drumurile la formele de relief.

Drumurile rapide, esența mișcării

În ultima sută de ani, automobilul a parcurs viteze de la 10-15 km pe oră, la 400 km/oră la cele mai rapide mașini sport cu destinație de utilizare pe drumuri publice. Drumurile rapide au început să fie utilizate pe măsură ce oamenii au avut de parcurs foarte repede, distanțe mari.

Militar vorbind, autostrada are un avantaj pentru că permite deplasarea rapidă a efectivelor, dar are și un dezavantaj. Dezavantajul este că, o dată cucerit un teritoriu, autostrada îl ajută la fel de mult pe inamic care o poate folosi. Oricare ar fi valențele sale, autostrada rămâne marea provocare a ultimului secol.

Evenimentul Istoric, revistă lunară de istorie  aduce la cunoștința pasionaților de istorie cele mai importante subiecte, indiderent de epocă. Orice comandă făcută pe edituradecarte.ro care include una din revistele Evenimentul Istoric și Capital nu are costuri de livrare.  Evenimentul Istoric vă ține la curent cu noutățile din domeniul temelor de istorie, pe canalul de Youtube Evenimentul Istoric dar și pe Canalul de Youtube Hai România!

Ne puteți urmări și pe Google News