Autostrada merge ca melcul. Mai avem niște kilometri din ruta începută de peste 15 ani

Autostrada merge ca melcul. Mai avem niște kilometri din ruta începută de peste 15 ani Autostrada Transilvania. Sursa foto: Arhiva EVZ

La mai bine de 15 ani de la începerea lucrărilor, alte două segmente din Autostrada Transilvania sunt gata de circulat.

Primul tronson, lotul Biharia - Borș din Autostrada Transilvania, recepționat pe 30 iulie, se deschide circulației de vineri, odată cu cea de-a doua vamă pe autostradă cu Ungaria și conexiunea cu M4 din Ungaria. Este prima secțiune de autostradă inaugurată în 2020 în România.

Lotul Biharia - Borș are o lungime de 5,35 km, iar Punctul de Trecere a Frontierei Borș 2 este prevăzut cu 10 benzi. De la Borș 2, Autostrada Transilvania se continuă cu M4 (27 km noi care, de asemenea, se deschid vineri). Tronsonul de autostradă dintre Biharia și Borș, din județul Bihor, a fost recepționat pe 30 iulie, iar de atunci așteaptă amenajarea celui de-al doilea punct de trecere a frontierei dintre România și Ungaria.

Și tot vineri, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRPD) Braşov a anunţat că pe lotul Iernut-Cheţani al Autostrăzii Transilvania (A3), care măsoară 18 kilometri, este deja în faza de montare parapetul de siguranţă şi se aplică marcaje rutiere.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pe Lotul de 18 km dintre Iernut şi Cheţani, parte a Autostrăzii Transilvania, în judeţul Mureş, antreprenorul montează parapetul de siguranţă şi aplică marcajele rutiere. Aşternerea straturilor de asfalt a fost finalizată, dar mai sunt câteva retuşuri de făcut la lucrările de taluzare, la sistemul de afişaj electronic şi trebuie realizat şi racordul cu lotul vecin, Ungheni - Iernut, aflat deja sub trafic”, a arătat DRPD Braşov, într-o postare pe Facebook.

Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat recent că, în a doua parte a acestei luni, lotul Iernut - Cheţani al Autostrăzii Transilvania se va finaliza şi va fi dat în trafic după finalizarea nodului rutier de la Cheţani, care va descărca traficul pe Drumul European 60.

Lotul 3, între Iernut şi Cheţani, are o lungime de aproape 18 kilometri şi face parte din Autostrada Transilvania, iar tronsonul Cheţani-Târgu Mureş va fi dat în folosinţă după finalizarea nodului rutier dintre Luduş şi Cheţani, din cauza întârzierilor lucrărilor la lotului 4, dintre Cheţani şi Câmpia Turzii.