Evenimentul Zilei > International > Autoritățile au dezvăluit cum a fost ucis Abdelhamid Abaaoud, creierul atentatelor de la Paris
Autoritățile au dezvăluit cum a fost ucis Abdelhamid Abaaoud, creierul atentatelor de la Paris

Autoritățile au dezvăluit cum a fost ucis Abdelhamid Abaaoud, creierul atentatelor de la Paris

Presupusul organizator al atentatelor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, a fost ucis miercuri în raidul de la Saint-Denis după interceptarea telefonului femeii care era cu el, conform unei surse din poliţie.

Poliţia l-a urmărit pe presupusul organizator al atentatelor de la Paris în timp ce era condus de o femeie într-un apartament, cu o seară înainte ca amândoi să fie ucişi, conform Reuters.

În urma unei informaţii , potrivit căreia Abdelhamid Abaaoud se afla în Franţa, poliţia şi-a îndreptat atenţia spre Hasna Aitboulahcen.

Se ştia că aceasta are legături cu el și se afla deja sub supraveghere. 

Datorită interceptării telefonului ei, în cadrul unei investigaţii referitoare la droguri, femeia a fost localizată la Saint-Denis, o suburbie a Parisului.  Aici trei atacatori sinucigaşi s-au detonat la 13 noiembrie la Stade de France.

Poliţiştii au urmărit-o pe femeia de 26 de ani în timp ce îl conducea pe Abaaoud în clădirea din Saint-Denis marţi seara.
Abaaoud, în vârstă de 28 de ani, şi Aitboulahcen, care ar fi fost verişoara lui, au murit în confruntarea cu trupele franceze, care au tras peste 5.000 de focuri de armă. 

O a treia persoană a murit în cadrul aceluiaşi raid, dar nu a fost încă identificată.

Oficialii francezi au declarat iniţial că Aitboulahcen a detonat explozibilii pe care îi avea asupra sa, devenind astfel prima femeie-kamikaze din Europa.

O  sursă apropiată anchetei a declarat, însă, că această informaţie nu este adevărată.