Evenimentul Zilei > Actualitate > Un autocar care transporta 30 de persoane a luat foc. În ce stare se află pasagerii
Un autocar care transporta 30 de persoane a luat foc. În ce stare se află pasagerii

Un autocar care transporta 30 de persoane a luat foc. În ce stare se află pasagerii

Miercuri dimineață, un autocar plin de pasageri a luat foc în Șura Mare, județul Sibiu. În autocar se aflau 30 de oamenii. Acesta a ars aproape în totalitate.

Un autocar plin de pasageri a luat foc în Șura Mare, județul Sibiu, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență. În urma incendiului autocarul a fost distrus aproape complet.

Din fericire, toți pasagerii au reușit să fie evacuați la timp.

„În jurul orei 5:40, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au fost solicitați să intervină de urgență la intrarea în localitatea Șura Mare pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unui autocar. La fața locului s-au mobilizat prompt, 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă precum și 1 echipaj SMURD. La sosirea forțelor la fața locului, incendiul se manifesta generalizat la întreg autocarul.

Din informațiile primite de la fața locului, cca 30 persoane care se aflau în autocar pentru a fi transportate la serviciu s-au autoevacuat în siguranță până la sosirea echipajelor de pompieri, acestea fiind preluate de un alt autocar”, au transmis reprezentanții ISU Sibiu.

Un autocar plin de pasageri a luat foc în Șura Mare, județul Sibiu

Autocarul a ars aproape complet, iar o posibilă cauză a incendiului ar putea fi un scurtcircuit electric la compartimentul motor.

Poliția anunță că traficul în zonă se desfășoară alternativ.

Un incident similar a avut loc în urmă cu câteva zile în Ilfov

Pe 10 februarie, un autocar ce staționa la Autogara Filaret a luat foc. Focul s-a extins și la un alt autocar. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Autocarul care staționa era funcțional şi a ars în cea mai mare parte. Un alt autocar, scos din uz, a fost uşor afectat de flăcări.

Pentru lichidarea incendiului, la faţa locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

CITEȘTE ȘI  Prognoza meteo 17 februarie. Ce se va întâmpla în următoarele ore. Atenție, români!

CITEȘTE ȘI Sute de mii de români au beneficiat de această gratuitate, dar nu au folosit-o. Ori nu au știut, ori nu au vrut