Austria se opune aderării Ucrainei la UE: Nu este drept față de celelalte state din Balcanii de Vest care au muncit pentru locul lor

Austria se opune aderării Ucrainei la UE: Nu este drept față de celelalte state din Balcanii de Vest care au muncit pentru locul lor Sursa foto :Captura video

Ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, consideră că Ucraina nu ar trebui să fie primită în Uniunea Europeană și speră să găsească o “cale diferită” de a îl ajuta pe Volodimir Zelenski.

Ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, nu vrea ca Ucraina să beneficieze de statutul de țară candidată în luna iunie. Acesta a transmis mesajul într-un discurs spus în cadrul celui de-al 14-lea summit al presei europene de la Lech am Arlberg.

Cu toate că Volodimir Zelenski nu și-a pierdut speranța, ministrul nu este încântat de idee. Oficialul consideră că nu este drept față de celelalte state din Balcanii de Vest care au muncit pentru locul lor.

Schallenberg a mai declarat că nu vede rolul Ucrainei în UE. Acesta consideră că trebuie găsită o “altă cale” de urgență.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit ministrului, sunt alte lucruri mai importante ca aderarea Ucrainei la UE, aderarea la Zona Economică Unică a UE sau menținerea nivelului actual al Acordului de Asociere. Schallenberg a anunțat că trebuie găsită o soluție.

Schallenberg a subliniat că încurajează aprofundarea în continuare a relațiilor UE cu Ucraina. “Exportăm modul nostru de viață occidental”, a explicat ministrul austriac de Externe.

Sursa: Facebook/ Alexander Schallenberg

Nici președintele Consiliului European, Charles Michel, nu a avut o părere bună despre aderarea Ucrainei la UE. Acesta a refuzat să spună dacă celelalte state sunt încântate de propunerea lui Zelenski. Cu toate astea, Ucraina speră să fie primită, potrivit heute.at.

Întălnire la Kremlin

În plin război, Vladimir Putin a fost vizitat de cancelarul austriac, Karl Nehammer. Acesta a fost primul lider din UE care a acceptat să dea ochii cu președintele rus.

Nehammer l-a rugat pe Putin să pună punct atacurilor pentru că ”în război sunt numai perdanţi de ambele părţi”. Acesta speră ca civilii să nu mai fie afectați de haosul provocat de ruși.

„Eu am abordat crimele de război grave de la Bucea şi din alte părţi şi am subliniat că toţi care se fac vinovaţi de acestea trebuie să dea socoteală. I-am spus, de asemenea, preşedintelui Putin, cât se poate de clar, că sancţiunile impuse Rusiei vor rămâne în vigoare şi vor continua să fie consolidate atât timp cât mor oameni în Ucraina”, declara cancelarul după vizita de la Kremlin.