Evenimentul Zilei > International > Australia în alertă! După incendii vin inundațiile
Australia în alertă! După incendii vin inundațiile

Australia în alertă! După incendii vin inundațiile

În urma ploilor torențiale care s-au abătut asupra Australiei, majoritatea incendiilor au fost stinse. Oamenii se tem acum să nu aibă parte de inundații

Furtuni de o violență nemaiîntâlnită s-au abătut asupra statului Queensland, provocând inundații și închiderea unor drumuri. După o perioadă lungă de secetă, oamenii au fost binecuvântați cu ploaie, vineri, în anumite regiuni afectate de incendii. În urma ploilor torențiale, deși multe incendii au fost stinse, focul continuă să facă ravagii, mai ales în sudul și sud-estul țării, au anunțat autoritățile locale.

Conform ziare.com, în statul New South Wales au mai rămas 75 de focare de incendii active, din cele 100 care erau în urmă cu câteva zile. Mai sunt semnalate incendii, de asemenea,și în statul Victoria, dar serviciile de meteorologie au anunțat pentru zilele următoare ploi, așa că există speranța ca și aceste incendii să fie stinse.

Aproape 100.000 de kilometri pătrați au fost afectați de incendii, în majoritatea lor păduri și parcuri naționale. Au avut de suferit mai mult de o jumătate de miliard de animale doar în statul New South Wales. Cel puțin 28 de oameni au murit la nivel național și doar în statul New South Wales peste 3000 de case au fost distruse sau afectate de la izbucnirea incendiilor și până azi.