Evenimentul Zilei > Actualitate > AUR pregătește un proiect de lege care să sancționeze discriminarea medicală. Vizați sunt românii care nu se vaccinează
AUR pregătește un proiect de lege care să sancționeze discriminarea medicală. Vizați sunt românii care nu se vaccinează

AUR pregătește un proiect de lege care să sancționeze discriminarea medicală. Vizați sunt românii care nu se vaccinează

Parlamentarii de la AUR lucrează la un proiect de lege care să evite discriminarea medicală. În discuție intră mai ales persoanele care nu vor să se imunizeze.

Parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) vor să propună un proiect de lege care să pedepsească discriminarea provocată de motive medicale. În discuție intră mai ales persoanele care au ales să nu se vaccineze și care ar putea să nu aibă acces la mai multe drepturi, începând din această vară. Cei de la AUR, prin vocea lui Claudiu Târziu, au anunțat că vor să se aplice sancțiuni în situațiile în care cetățenii sunt discriminați pe motive medicale.

„Respingem ideea de a fi discriminați pe motive medicale şi nu numai că respingem, lucrăm la un proiect de lege pe care sperăm să-l putem trece prin Parlament, prin care să interzicem orice discriminare pe temei medical, discriminare care dacă este înfăptuită, să fie aspru pedepsită”, a spus Claudiu Târziu despre proiectul de lege la care lucrează alături de colegii săi din AUR.

Proiect de lege pregătit de AUR, împotriva discriminării medicale

De asemenea, membrii aceste formațiuni politice nu sunt de acord sub nicio formă cu introducerea unui act doveditor al vaccinării, care să fie folosit pentru călătoriile internaționale. „Respingem categoric orice fel de condiționarea călătoriilor, a accesului în spațiul public – fie el restaurant, spaţiul de spectacol sau orice altceva”, a mai anunțat Claudiu Târziu.

Au contestat măsurile restrictive adoptate de Guvern

În luna aprilie a acestui an, cei de la AUR au atacat la Curtea de Apel București restricțiile impuse de autorități. „Românii ard de vii sau se sufocă prin spitale, copiii se însingurează și se deprimă în fața ecranelor, fiind lipsiți de contactul direct cu colegii și profesorii, micii antreprenori români sunt nevoiți să pună lacătul pe ușă, vreme în care ei vând măști neconforme și ultimele companii strategice pe care le mai deține statul, își schimbă pozele de profil pe rețelele de socializare și se țin cu dinții de funcții.

Această șaradă trebuie să înceteze! Măsurile absurde trebuie ridicate și viața românilor trebuie să revină la normalitate”, afirma George Simion.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: