Evenimentul Zilei > Social > Augustin Zegrean, despre creșterea pensiilor: Speranța moare ultima
Augustin Zegrean, despre creșterea pensiilor: Speranța moare ultima

Augustin Zegrean, despre creșterea pensiilor: Speranța moare ultima

Augustin Zegrean, fost judecător la Curtea Constituțională a României, explică ce se întâmplă cu Legea pensiilor.
Augustin Zegrean, fostul judecător CCR, a comentat decizia luată cu privire la mărirea pensiilor cu 40%.
Creșterea de 40% este în aer deocamdată. Pe fondul acestui subiect, fostul șef al CCR vine cu dezvăluiri din interior și explică decizia judecătorilor pe înţelesul tuturor.

Aşadar, fostul șef al CCR, Augustin Zegrean, a dezvăluit ce se întâmplă cu legea pensiilor, după decizie.

„Curtea nu a spus că legea este constituţională, a spus că este neconstituţională şi a trimis-o la Parlament pentru a fi pusă de acord cu Constituţia şi cu decizia Curţii. Din păcate, nu este niciun termen în care Parlamentul este obligat să facă această punere a legii în acord. Dacă vor o fac, dacă nu, nu. Au fost şi situaţii când legea nu a mai fost dezbătută, a rămas respinsă. Aici nu cred că se va întâmpla la fel, pentru că interesul este foarte mare pentru populaţie”, a explicat Augustin Zegrean.

Augustin Zegrean: Rămâne valabil OUG-ul din august 2020

Augustin Zegrean a vorbit și despre mărirea cu 40% din legea pensiilor promovată de către cei de la PSD.  În opinia sa, „până atunci rămâne valabil OUG-ul din august 2020 prin care Guvernul a decis că majorarea punctului de pensie este cu 14 la sută”.

Augustin Zegrean a mai declarat: „Cert este că până când acest lucru se va întâmpla, până când Parlamentul va lua o decizie, va modifica într-un fel legea și va spune cât este valoarea punctului de pensie, până atunci rămâne valabilă ordonanța de urgență 135/ 2020 prin care Guvernul a stabilit că majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie este cu 14”, a mai declarat fostul şef al CCR.

Speranţa moare ultima, dar prostia vine la înmormântare câteodată”, a concluzionat Augustin Zegrean la Antena 3.