Au apărut primele cazuri de infectare simultană cu gripă și Covid-19. Medicul Adrian Marinescu, despre principalele simptome

Au apărut primele cazuri de infectare simultană cu gripă și Covid-19. Medicul Adrian Marinescu, despre principalele simptome Gripa face ravagii în România. Mulți ajung la spital în stare gravă. Sursa: Arhiva EVZ

În ultimele săptămâni numărul cazurilor de gripă au explodat, dar au fost prezente și îmbolnăvirile cu Covid-19, deși nu într-un număr la fel de ridicat. Unele persoane s-au îmbolnăvit de ambele boli, iar infecția simultană poartă numele de Flurona.

În aceste condiții, medicii avertizează asupra simptomelor, care sunt extrem de serioase și pot lăsa urme asupra sănătății. Simptomatologia debutează brusc, iar durerile de cap, musculare și articulare sunt dintre cele mai frecvente.

Dacă ne îmbolnăvim, trebuie să ne prezentăm la medic pentru a fi diagnosticați corect și pentru a ni se oferi un tratament corespunzător.

Flurona, răspândită în rândul copiilor

Momentan, toate cazurile de Flurona au fost înregistrate la copii, la Institutul Matei Balș din București. Potrivit medicului Adrian Marinescu, în viitorul apropiat ne așteptăm ca infecțiile simultane cu gripă și Covid-19 să fie din ce în ce mai prezente, deși nu va fi o explozie de cazuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă, pentru că este o însumare care ține de gripă și ține în același timp și de COVID, cu dureri de intensitate crescută musculare, articulare, dureri de cap, stare generală modificată, dar mult mai important este riscul pe care îl avem de a ajunge la complicații, mai ales la persoanele care sunt vulnerabile, adică cei care au boli cronice, persoanele care au o vârstă avansată, și o atenție sporită trebuie să o acordăm copiilor mici”, a explicat medicul.

Medicul Adrian Marinescu a mai adăugat că atunci când în urma testării descoperim o infecție cu ambele virusuri trebuie să mergem la un consult de specialitate, urmat de o perioadă cu spitalizare, pentru a ne asigura că nu apar forme severe care să ne pună viața în pericol, conform antena3.ro.

Cum trebuie să acționeze părinții în caz de gripă la copii

Potrivit medicului Mihai Craiu, e bine de știut că părinții nu trebuie să apeleze la medicamente sau tratamente pe care să le administreze copiilor, înainte ca aceștia să fie diagnosticați corect. În cazurile în care copilul nu se simte bine, părinții trebuie să urmărească simptome precum deshidratare, adică ies mai multe lichide decât intră ei, desaturare – adică sunt vineți la buze, la limbă, la față – și prezența durerilor mari de cap, de mușchi sau de oase. Imediat ce acestea sunt prezente, cei mici trebuie aduși la urgențe.