Cum ne ferim de gripă în această perioadă. Recomandările medicului Tudor Ciuhodaru: „Există o formulă de ținut minte”

Cum ne ferim de gripă în această perioadă. Recomandările medicului Tudor Ciuhodaru: „Există o formulă de ținut minte” Gripă. Sursa: Pixabay

În ultimele săptămâni numărul cazurilor de gripă a explodat, drept pentru care în această perioadă trebuie să ne ferim cât putem de bine pentru a nu ne îmbolnăvi. Putem evita gripa dacă ne protejăm corespunzător, spune medicul Tudor Ciuhodaru.

Acesta atrage atenția că măsurile de prevenție sunt extrem de importante, în special în cazurile persoanelor vulnerabile sau în cazul copiilor, ei fiind categoria cea mai afectată în această perioadă.

Medicul Tudor Ciuhodaru a spus că există o formulă de ținut minte în cazul gripei, iar dacă aceasta este respectată, vom evita îmbolnăvirea și în cele din urmă, agravarea simptomelor.

Ce trebuie să facem pentru a nu ne îmbolnăvi

Există și o formulă de ținut minte, este o soluție sănătoasă, adică, în primul rând, evităm aglomerațiile în zonele în care putem intra în contact cu persoane care sunt răcite, tușesc, strănută, nu duceți în colectivități, mai ales școlare, copiii care au febră, frisoane, tușesc, strănută, le curg ochii, le curge nasul pentru că, evident, vor deveni cei care duc boala mai departe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Spălatul corect pe mâini, iar pe de altă parte, a nu duce mâna la ochi, la gură, la nas, după ce am tușit, strănutat sau după ce am atins suprafețele contaminate din autobuz, din tramvai, din zonele în care există riscul să fim contaminați cu astfel de patologii”, a spus medicul.

Acesta a evidențiat că în cazul categoriilor de risc, cum ar fi copiii sub cinci ani sau vârstnicii peste 65 de ani, precum și cei care suferă de diferite boli, cum ar fi oncologice, cardiovasculare sau respiratorii, tratamentul trebuie început cât mai rapid dacă s-au îmbolnăvit.

Acestora le va fi mult mai bine dacă intervin în primele două zile, iar în cazul în care simptomele se agravează nu trebuie pierdut timpul, fiind indicat ca aceștia să se prezinte cât mai repede la medic.

Cum îi protejăm pe cei mici

Medicul Tudor Ciuhodaru a specificat că în cazul copiilor trebuie să fim extrem de atenți, deoarece ei nu sunt adulți în miniatură, fiind necesar să se respecte cu strictețe ritmul sau dozele în care trebuie administrată o anumită substanță.

Au fost chiar cazuri severe, critice, de terapie intensivă, mai ales la cei care au abuzat de astfel de substanțe. Iar dacă tot vorbim despre tratament, evitați automedicația”, a mai adăugat medicul, potrivit antena3.ro.