Evenimentul Zilei > Social > Atenție sporită când îți cumperi vinietă pentru a părăsi țara. Ce a pățit un român care a călătorit în Grecia
Atenție sporită când îți cumperi vinietă pentru a părăsi țara. Ce a pățit un român care a călătorit în Grecia

Atenție sporită când îți cumperi vinietă pentru a părăsi țara. Ce a pățit un român care a călătorit în Grecia

Marius, un român care se îndrepta spre Grecia, pentru a-și petrece concediul de vară, s-a oprit în Bulgaria la un chioșc pentru a-și plăti vinieta. Cu toate acestea, la întoarcere a avut o surpriză neplăcută.

Un român care a decis să își petreacă vacanța în Grecia a avut o mare surpriză la întoarcerea în țară. Cu toate că a plătit taxa pentru vinietă, bărbatul a primit amendă că nu ar fi plătit.

Românul a povestit întreaga întâmplare pe grupul de Facebook Forum Thassos. El a făcut acest lucru pentru ca restul conaționalilor care vor să călătorească în Grecia sau Bulgaria să fie atenți atunci când își cumpără vinietă.

Deși a plătit vinieta, Marius a primit amendă

Mai exact, Marius s-a oprit în Bulgaria, la un chioșc, pentru a-și cumpăra vinietă. Cei de la magazin i-au scris indicativul de țară GR. Grecia,  în loc de RO, iar restul numărului de înmatriculare a fost scris corect, dar a fost degeaba. La întoarcerea spre România, bărbatul a fost amendat cu 70 de leva, echivalentul la 36 de euro.

Cazuri de acest gen se întâmplă foarte des la chioșcul de lângă vamă, mai exact cel de la giratoriu. Cei de la control trafic l-au sfătuit pe Marius să nu se mai ducă acolo, deoarece multă lume a pățit exact ceea ce i s-a întâmplat și lui. Cu toate acestea, spiritul civic al lui Marius l-a împins să facă o postare pe Facebook pentru ca alți români să nu pățească același lucru ca și el.

”Atenție la cumpărarea vignetei pentru Bulgaria. Evitați chioșcul acela de lângă vamă, mi-au greșit vigneta în sensul că la indicativul de țară mi-au scris GR în loc de RO, și deși numărul de la mașină era scris corect, a trebuit la întoarcere sa plătesc amendă de 70 leva (36 euro). Cel de la control trafic m-a sfătuit să nu mai cumpăr vinieta de acolo ci să o procur chiar din vamă sau de la benzinării, deoarece au fost foarte multe cazuri de viniete greșite cumpărate de acolo. E vorba de chioșcul de la giratoriu, evitați-l”, a scris românul pe grupul de Facebook Forum Thassos.