Evenimentul Zilei > Social > Vacanță de coșmar pentru mai mulți români care au plecat în Bulgaria sau Grecia
Vacanță de coșmar pentru mai mulți români care au plecat în Bulgaria sau Grecia

Vacanță de coșmar pentru mai mulți români care au plecat în Bulgaria sau Grecia

Destinațiile preferate de români au devenit tot mai periculoase din cauza hoților ce așteaptă un pas greșit din partea lor. Pe mai multe rețele sociale, turiștii români au anunțat că au rămas fără bunuri.

Destinațiile de vacanță în Bulgaria și Grecia au devenit o adevărată oază pentru hoți. Mulți care se așteaptă la câteva zile de relaxare se pot trezi cu vizita hoților care vânează bunurile aflate în mașină sau chiar mașina.

Pe grupul de Facebook Forum Grecia, un român a postat mai multe sfaturi utile pentru cei care decid să-și petreacă vacanța în Bulgaria și Grecia.

Internautul a scris că în ultima perioadă, furturile de mașini s-a înmulțit, în contextul în care mii de oameni au început să ia cu asalt stațiunile din Grecia și Bulgaria.

Hoții pricepuți fură bunurile și mașina

Oriunde stați/mergeți, recomand să ascundeți în masină un gps-tracker cu cartelă sim internet, în țară costul lunar este de aprox. 5 Euro, iar în roaming poate fi de maxim 10Euro / lună”, e unul dintre sfaturile de pe grup.

De asemenea, pentru a putea recupera mașina, dacă hoții o fură, turiștii sunt rugați să pună diferite alerte în cazul în care mașina s-a mișcat sau pentru a vedea direcția în care se duc hoții.

Mai mult, internautul a precizat că mulți români fac greșeala să posteze pe diferite grupuri programul lor.

„La fel, când cereți detalii și informații despre un anumit loc/drum, recomand să nu mai postați pe forumurile publice data, ora, locul de plecare, itinerariul și destinatia voastră, și cu atât mai puțin mijlocul de transport… și da, sunt rețele de infractori și hoti care urmăresc aceste forumuri în funcție de zona unde operează”, se mai arată în postarea de pe grupul de Facebook Forum Grecia, scrie Antena3.

Totodată, mulți români cad pradă escrocilor care le promit vacanțe fictive în Grecia pentru sume de mii de euro în cele mai exclusiviste locuri.

În ciuda problemelor unora dintre români, Grecia rămâne în topul preferințelor de vacanță estivală. Anul trecut, românii au preferat să viziteze insulele Thassos, Halkidiki, Pieria şi Zakynthos.