Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenție, călători! CFR pune piciorul în prag! Dacă faci asta primești amendă imediat
Atenție, călători! CFR pune piciorul în prag! Dacă faci asta primești amendă imediat

Atenție, călători! CFR pune piciorul în prag! Dacă faci asta primești amendă imediat

Echipele de control ale CFR au efectuat mai multe „razii” în trenurile ce au trecut prin București pentru a verifica dacă pasagerii respectă regulile impuse de autorități.

Marți, 14 iulie 2020, mai multe echipe de control ale CFR Călători si ale Poliţiei TF au verificat mai multe trenuri interregio, pe relațiile București Nord – Câmpina și retur și București Nord –Ciulnița și retur.

La bordul trenurilor CFR Călători, purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata călătoriei, inclusiv la urcarea și coborârea din tren. Pentru protecția călătorilor și a personalului propriu, masca trebuie purtată corect, astfel încât să acopere gura și nasul.

„Aceste acțiuni de control se vor derula şi în perioada următoare în colaborare cu Poliția TF, în trenurile de pasageri, la nivelul întregii rețele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic, ca măsură pentru prevenirea și controlul virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul țării noastre.

Aceste acțiuni au ca principal scop conștientizarea, atât în rândul pasagerilor cât și al personalului propriu, a necesității purtării măștii de protecție. În timpul acțiunilor, reprezentanții Poliției TF dispun măsuri pentru portul măștii de protecție și acolo unde este cazul aplică sancțiuni.

Totodată, acțiunile comune vizează și calitatea serviciului, legalitatea călătoriei pentru descurajarea persoanelor care călătoresc fără bilet, precum şi evaluarea modului în care personalul feroviar îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu. Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situația în care la casa de bilete/ghișeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate.

Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizații. Nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc (în picioare)“, a transmis CFR Călători.


Poliţia Transporturi Feroviare a efectuat, în perioada 7 – 14 iulie, activităţi de control în sistemul transporturilor feroviare, inclusiv pentru verificarea respectării măsurilor de distanţare socială, în 447 de staţii de cale ferată şi în 1.104 de trenuri de călători, informează miercuri CFR Călători într-un comunicat.

Acţiunile au avut loc în 385 de trenuri de călători care circulau către sau dinspre Litoral şi în alte 372 de trenuri care circulau către sau dinspre alte staţiuni, scrie Agerpres.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: