Evenimentul Zilei > International > ATENTAT sinucigaș în Nigeria: O femeie KAMIKAZE a UCIS cel puțin 20 de persoane și a rănit alte 50
ATENTAT sinucigaș în Nigeria: O femeie KAMIKAZE a UCIS cel puțin 20 de persoane și a rănit alte 50

ATENTAT sinucigaș în Nigeria: O femeie KAMIKAZE a UCIS cel puțin 20 de persoane și a rănit alte 50

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și aproximativ 50 au fost rănite luni, într-un atac sinucigaș comis de o adolescentă kamikaze la Maiduguri, fieful islamiștilor din Boko Haram în nord-estul Nigeriei, informează AFP.

Explozia a avut loc în apropiere de o piață de pește pe drumul spre Baga, în jurul orei locale 15.50 (14.50 GMT), a declarat Danlami Ajaokuta, membru al milițiilor care luptă împotriva Boko Haram alături de armata nigeriană, transmite Agerpres, citând AFP.

"Am găsit 20 de trupuri neînsuflețite și 50 de persoane au fost rănite", a spus acesta.

Potrivit mai multor surse de informație, femeia kamikaze nu avea mai mult de 17 ani, însă această informație nu a fost confirmată deocamdată în mod oficial.

Unii au evocat prezența unei a doua femei kamikaze, de aproximativ aceeași vârstă, care s-ar fi aruncat în aer în exteriorul autogării, dar fără a face alte victime.

Atentatul nu a fost încă revendicat, însă gruparea islamistă Boko Haram, ale cărei acte de violență au făcut peste 15.000 de morți din 2009, a luat adesea drept țintă autogări și piețe aglomerate.

Maiduguri, fieful istoric al Boko Haram, unde noul președinte nigerian Muhammadu Buhari a promis să instaleze comandamentul de luptă împotriva islamiștilor, a fost scena a patru atentate de la începutul lunii, dintre care două comise de kamikaze.

În total, 181 de persoane au fost ucise în violențe ale islamiștilor începând din 29 mai, data învestirii lui Buhari, care a făcut din lupta împotriva Boko Haram una dintre prioritățile sale.