Evenimentul Zilei > Actualitate > Atena este în flăcări. Incendiul a devenit de necontrolat. Locuitorii sunt evacuați
Atena este în flăcări. Incendiul a devenit de necontrolat. Locuitorii sunt evacuați

Atena este în flăcări. Incendiul a devenit de necontrolat. Locuitorii sunt evacuați

Zeci de locuințe din capitala Greciei, Atena, au fost evacuate în cursul zilei de marți. Un puternic incendiu a distrus mai multe case din două cartiere aflate la periferia Atenei, determinând evacuarea locuitorilor din zonă.

Autorităţile încearcă să controleze flăcările care pun în pericol și transporturile şi furnizarea cu electricitate, în mijlocul celui mai ridicat val de căldură din ultimele decenii înregistrat în Grecia.

Flăcările au mistuit deja mai multe case şi o zonă de camping în care se aflau aproximativ 100 de persoane, care au fost evacuate, şi au ajuns în piaţa centrală din Varibombi. Până la această oră nu există informaţii privind victime.

Oficialitățile din Atena au trimis mesaje prin SMS, îndemnându-i pe cetețenii afectați să părăsească, de urgență, zona. Mai mult, cei aflați în zonele mai îndepărtate sunt sfătuiți să își închidă geamurile pentru ca fumul să nu le pătrundă în locuințe.

Grecia lovită de un val de căldură. Incendiile sunt acum la ordinea zilei

Valul de căldură a atins marţi cote maxime cu temperaturi de până la 46 de grade Celsius, depăşind recordul din 1987 când o caniculă cu caracteristici similare a provocat la sfârşitul lunii iulie 1.300 de morţi în Grecia.

De mai multe zile, pompierii luptă pentru a stinge un incendiu izbucnit în insula Rodos; după evacuarea mai multor localităţi au evitat producerea de pagube majore.

În ultimele zile s-a produs incendii şi la nord de Peloponez şi în prefectura Ftiotida, din centrul Greciei, o zonă unde luni s-a înregistrat recordul de temperatură de 46,3 în localitatea Makrakomi.

După ce temperatura la sol a urcat în capitală până la 55 de grade, Acropola din Atena a anunţat că îşi scurtează programul şi va închide la 17:00 în loc de ora 20:00.

Serviciul naţional elen de meteorologie a informat că temperaturile se vor menţine ridicate întreaga săptămână şi că vor coborî uşor începând cu acest weekend.