Evenimentul Zilei > International > Atac terifiant cu cuțitul în Vancouver. O femeie a murit și alte cinci persoane sunt rănite grav
Atac terifiant cu cuțitul în Vancouver. O femeie a murit și alte cinci persoane sunt rănite grav

Atac terifiant cu cuțitul în Vancouver. O femeie a murit și alte cinci persoane sunt rănite grav

Șase persoane au fost înjunghiate sâmbătă într-un cartier liniştit din Vancouver, oraș situat în vestul Canadei. O femeie a fost ucisă şi alte cinci persoane sunt rănite în urma asaltului. Un bărbat, autorul atacului, a fost reținut de polițiști.

Atac terifiant cu cuțitul în Vancouver. Şase persoane au fost spitalizate în urma atacului de sâmbătă după orele prânzului în apropierea bibliotecii municipale din Lynn Valley, într-o zonă rezidenţială din nordul Vancouverului. Una dintre acestea, o femeie a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a murit în urma rănilor, a anunţat poliţia.

Suspectul este un bărbat cunoscut de serviciile de poliţie şi cu antecedente penale, a indicat într-un briefing de presă sergentul Frank Chang, de la poliţia criminală din Vancouver, fără să ofere mai multe detalii.

Suspectul a acționat singur. Nu se cunosc motivele atacului

Anchetatorii cred că suspectul a acţionat singur, dar spun că nu cunosc motivele lui. Ei încă nu îl audiaseră pe presupusul autor la începutul serii şi nu i-au dezvăluit identitatea.

„Credem că avem în custodie singurul suspect”, a comentat Frank Chang. „Credem că ştim cine a făcut ce, unde şi când, treaba noastră acum este să stabilim de ce”, a adăugat el.

Atacul, care a avut loc într-un cartier înstărit şi liniştit din nordul oraşului de pe malul Oceanului Pacific, i-a şocat pe poliţişti şi pe martori.

Canalul CTV a difuzat sâmbătă seară pe site-ul său o înregistrare video prezentată ca arătând arestarea suspectului, care pare să se înjunghie singur în picior înainte să se prăbuşească şi să fie arestat de mai mulţi poliţişti.

Sergentul Chang a lansat un apel la martori şi i-a îndemnat pe autorii de înregistrări video să le transmită anchetatorilor, în loc să le posteze pe reţelele sociale.

Premierul și membrii guvernului au reacționat de urgență

Premierul Justin Trudeau şi mai mulţi membri ai guvernului au reacţionat imediat pe Twitter.

„Gândurile mele sunt cu North Vancouver în seara asta”, a comentat şeful guvernului. „Pentru toţi cei afectaţi de incidentul violent care s-a produs la Lynn Valley, să ştiţi că toţi canadienii se gândesc la voi şi le doresc celor răniţi însănătoşire rapidă”, a adăugat el, informează Agerpres.