Dan Vîlceanu a făcut declarațiile în contextul protestului “Adulții au dreptul la Spinraza”.

“În România în care Dăncilă e prim-ministru, iar Pintea ministru al Sănătății, primești tratament și în funcție de vârstă. Se împarte șansa la viață în funcție de vârstă.

Despre cei peste o sută de bolnavi de amiotrofie spinală musculară din România am vorbit inclusiv la dezbaterile pe bugetul pe 2019, când Pintea susținea că sunt bani pentru toți. Ei bine, a mințit. Primesc tratament doar copiii, nu și adulții, ceea ce încalcă inclusiv drepturile fundamentale ale bolnavilor.

Atât sunt de ‘tari’ Sorina Pintea, ministrul sănătății, și PSD: ei aleg cine să primească tratament și cine să dispară. Iar pentru cei care se grăbesc să spună că Guvernul a picat, le amintesc și eu că Guvernul e încă acolo și că PSD conduce România din 2014. Viorica Dăncilă are și azi ședință de Guvern, să rezolve problema!”, a notat Dan Vîlceanu pe pagina sa de Facebook.

  • Spinraza este un medicament utilizat pentru tratarea atrofiei musculare spinale 5q (AMS), o boală genetică ce cauzează slăbirea și atrofierea mușchilor, inclusiv a mușchilor pulmonari.