Evenimentul ZileiMondenAtac de proporții pe Facebook. Mark Zuckerberg și-a văzut numărul de telefon publicat pe internet

Atac de proporții pe Facebook. Mark Zuckerberg și-a văzut numărul de telefon publicat pe internet

Atac de proporții pe Facebook. Mark Zuckerberg și-a văzut numărul de telefon publicat pe internet
CEO-ul Facebook a avut un weekend plin. Un hack de proporții a avut loc pe platformă, iar printre cei afectați se numără chiar Mark Zuckerberg.

Facebook se confruntă cu probleme de securitate a datelor de ani de zile. În 2018, gigantul rețelelor de socializare a dezactivat o funcție care le permitea utilizatorilor să se caute reciproc prin numărul de telefon. Decizia a fost luată în urma dezvăluirilor că firma Cambridge Analytica a accesat informațiile a până la 87 de milioane de utilizatori Facebook fără știrea sau consimțământul lor. Acum însă problema este mult mai gravă, căci un hack (atac) de proporții a avut loc pe Facebook. Inclusiv numărul de telefon al lui Mark Zuckerberg a ajuns pe internet.

Zuckerberg a avut probleme în ultimii ani cu securitatea datelor. CEO-ul a luat chiar o amendă de 5 miliarde de dolari, în iulie 2019, pentru „dezvăluire nepotrivită” a datelor personale ale utilizatorilor.

În septembrie 2018 platforma a dezvăluit scurgerea de informații a peste 50 de milioane de utilizatori.

Citește articolul integral, semnat de Eliza Gavrilescu, în Rețete și Vedete


Accesează: