Atac cu PREZERVATIVE asupra Coreei de Nord. Phenianul ameninţă cu represalii

Atac cu PREZERVATIVE asupra Coreei de Nord. Phenianul ameninţă cu represalii

Opozanţi ai regimului nord-coreean au lansat joi, din Coreea de Sud, baloane cu manifeste politice de cealaltă parte a frontierei, dar şi prezervative şi şerveţele igienice, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Militanţi prodemocraţie sfidează de câteva săptămâni Phenianul, care a ameninţat Seulul cu un răspuns militar "necruţător" prin bombardarea regiunilor de unde sunt lansate baloanele.

Circa 20 de baloane umplute, printre altele, cu 150.000 de manifeste, 5.000 de prezervative şi şerveţele igienice, au fost lansate de cealaltă parte a frontierei occidentale, din regiunea Yeoncheon.

"Considerăm că este extrem de dificil de procurat prezervative în Nord", a explicat pentru AFP Bong Tae-Hong, care conduce grupul conservator Right Korea.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nord-coreenii au şi ei nevoie de contraceptive şi protecţie împotriva bolilor cu transmisie sexuală", a mai spus el.

  • Nu putea să rămână gravidă deoarece SPERMA SOŢULUI era grav afectată de un lucru pe care ÎL FACI ŞI TU ÎN FIECARE ZI

Scopul final: alungarea "dinastiei" Kim

Baloanele au transportat de asemenea lămpi electrice, dulciuri, lenjerie, şosete şi pastă de dinţi, produse extrem de rare în Coreea de Nord, care se confruntă cu lipsuri de toate felurile din cauza economiei sale slăbite şi a sancţiunilor internaţionale care afectează regimul şi programul său nuclear.

Operaţiunile sunt organizate de transfugi nord-coreeni, militanţi creştini şi asociaţii conservatoare. Manifestele denunţă autoritarismul regimului şi fac apel la nord-coreeni să alunge dinastia Kim care conduce ţara cu mână de fier din 1948.

Nordul, care impune o cenzură totală pe teritoriul său, a ameninţat în mai multe rânduri că va trage asupra Sudului pentru a împiedica astfel de acţiuni împotriva sa, fără ca aceste ameninţări să fie puse vreodată în practică.