Giganţii IT continuă războiul lansărilor de la Barcelona, la Mobile World Congress. Asus anunţat Padfone, un gadget 2 în 1: tabletă şi telefon. Mai exact, în carcasa din spatele tabletei e un locaş în care intră un smartphone.

Cu procesor dual-core

Telefonul este unul destul de puternic, având un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon S4 şi memorie RAM de 1GB. Va avea un ecran de 4,3 inci, cu o rezoluţie de 960 x 540. În ceea ce priveşte capacitatea de stocare, Asus va scoate la vânzare două variante, de 16 şi de 64GB.

Camera are 8 megapixeli, iar pentru conectare va avea Bluetooth 4.0, HDMI, 3G şi WiFi.

Sistemul de operare este cea mai recentă versiune a Android.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/6r_RqSYxTwE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Cum funcţionează

Separat, există Padfone Station, un dispozitiv care arată ca o tabletă. Pe spate are un loc special în care se plasează smartphone-ul şi automat toate operaţiunile se transferă de pe display-ul telefonului pe ecranul mare al tabletei de 10 inci. În plus, Padfone Station mai are opţional şi o tastatură şi se poate transforma într-un mini computer ultra portabil.

Padfone mai are şi op­ţiunea Stylus Headset, un creion electronic care funcţionează prin Bluetooth.

Transformer, ecran full HD

Taiwanezii au mai anunţat, la Barcelona, şi că îşi redenumesc seria de tablete Eee Pad Transformer în Transformer Pad. Totodată, din noua serie a fost prezentat şi Pad Infinity, o tabletă cu procesor dual-core Qualcomm MSM 8960 Snapdragon S4 Krait, cu arhitectura Cortex A-15.

Infinity are o cameră de 8 megapixeli şi de 2 pentru videotelefoane. O specificaţie tehnică foarte importantă este aceea că va avea un ecran full HD cu o rezoluţie de 1.920 x 1.200.

Modelul Pad 300

O altă prezentare a fost aceea a Asus Transformer Pad 300, care va avea un procesor quad-core Nvidia Tegra 3 şi ecran de 10,1 inci. Tableta va avea o capacitate de stocare de 16Gb, iar camera foto va avea 8 megapixeli, care poate înregistra imagini video la 1080p. Sistemul de operare va fi Android 4.0.

Asus spune că bateria va ţine 10 ore şi poate fi extinsă până la 15 ore cu ajutorul unui dock.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ZYMJvSpl59U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/yqoLNssC2SA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>