În vârstă de 53 de ani, fostul „tricolor” a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus chinezesc în urmă cu o săptămână. Gică Popescu a făcut o formă gravă de pneumonie, iar CT-ul realizat duminică a arătat că plămânii îi sunt încă afectaţi.

„Avusesem niște dureri de cap și doar într-o zi câteva frisoane. Am zis să merg să fac testul, mai ales că eu m-am testat de multe ori. Şi am ieșit pozitiv, dar în acel moment eram OK, nu mai aveam simptome. Apoi, fiindcă am ieșit având coronavirus, m-am dus la „Matei Balș” pentru investigații suplimentare. Ce a urmat n-a fost bine fiindcă virusul a dezvoltat foarte repede o pneumonie și nu mi-a fost bine. Cu tuse, și acum  tușesc”, a declarat Gică Popescu citat de GSP.


BREAKING NEWS. Gică Popescu, testat pozitiv cu Covid-19! În ce stare se află „Baciul”


El a mai spus că s-ar fi așteptat ca după primele 5-6 zile de spitalizare starea lui să se îmbunătățească, dar nu a fost așa. „Din păcate, Computerul Tomograf pe care l-am făcut în week-end nu a arătat foarte bine, în privința plămânilor, iar doctorii mi-au spus că e nevoie să continui să fiu spitalizat”, a mai spus fostul căpital al Naționalei de Fotbal a României.

Gică Popescu este tratat de medici cu diverse medicamente, dar din fericire nu a avut până acum nevoie de intubare sau internare la secția de terapie intensivă.

„Nu s-a pus problema să fiu ventilat mecanic fiindcă nici un moment n-am avut o saturație de oxigen mai mică de 97-98%, deci am fost OK din acest punct de vedere. În schimb, medicamente am luat, e vorba despre Remdesivir”, a mai spus fostul fotbalist.

FC Viitorul anunţat, pe 7 septembrie, că preşedintele clubului, Gheorghe Popescu, a fost depistat pozitiv la coronavirus în urma unei testări individuale. „FC Viitorul Constanţa anunţă că, în urma unei testări Covid-19 efectuate individual de preşedintele clubului nostru, Gheorghe Popescu, rezultatul a fost unul pozitiv. Acest test a fost efectuat separat de restul echipei noastre, astfel că ne continuăm pregătirea meciului cu Universitatea Craiova în condiţii normale”, se menţionează pe site-ul echipei constănțene.