Asigurările de viaţă, vedetele pieţei în 2007

Asigurările de viaţă, vedetele pieţei în 2007

Primele de asigurare pe acest segment au avansat anul trecut cu 26%, procent de aproape trei ori mai mare decât cel înregistrat în 2006.

Asigurările de viaţă au înregistrat anul trecut o creştere superioară faţă de întreaga piaţă. Creşterea înregistrată pe acest segment al pieţei de asigurări a fost de aproape 26,5%, un procent de aproximativ trei ori mai mare decât cel din 2006. Asigurările de viaţă reprezentau, anul trecut, circa 20% din totalul pieţei, potrivit datelor prezentate ieri de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Aceasta s-a ridicat, în 2007, la 7,17 miliarde de lei, echivalentul a aproape două miliarde de euro, în creştere cu puţin peste 25%. Asigurările generale, care reprezintă circa 80% din total, au înregistrat o creştere cu 24,8%. Pe segmentul de asigurări de viaţă, cele de accidente şi de boală au fost liderul absolut din punctul de vedere al creşterii: aproape 175%. Pe următorul loc, cu un avans de aproape 38%, s-au situat asigurările de sănătate.   Auto, motorul de bază Asigurările auto au înregistrat şi anul trecut una dintre cele mai mari creşteri ale pieţei - 41%. Acestea au reprezentat anul trecut aproape jumă- tate din piaţa asigurărilor non-viaţă. Primele achitate pentru încheierea de astfel de poliţe aduc cele mai mari încasări pentru companiile autohtone. În acelaşi timp, acest segment de asigurări este şi cel care generează cele mai mari pierderi. Circa 85% dintre maşini au încheiată poliţa RCA, potrivit Angelei Toncescu, preşedintele CSA.

Procentul este similar cu cel înregistrat în urmă cu un an. Cea mai mare rată de creştere consemnată pe segmentul asigurărilor generale nu a fost înregistrată de poliţele auto, ci de poliţele încheiate pentru înstrăinarea riscurilor asociate mijloacelor de transport feroviar. Avansul pe această clasă de asigurări a fost de aproape 70% anul trecut. Estimare: expansiunea va continua Piaţa asigurărilor va creşte şi în acest an cu 25%-26%, a declarat Toncescu. „Cred că piaţa de profil îşi va menţine în acest an ritmul de creştere atins în 2007“, a spus ea. Aceasta înseamnă că piaţa va urca de la 7,17 miliarde de lei la apoximativ 9 miliarde de lei. Potrivit estimărilor CSA, până în anul 2017 industria asigurărilor va creşte în medie cu 1 3%-15% anual, urmând să ajungă la o valoare de 7,5 miliarde de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News