Evenimentul Zilei > Monden > Un nou scandal cutremură Hollywood-ul. Abuzurile se țin lanț .S-a aflat abia după 18 ani
Un nou scandal cutremură Hollywood-ul. Abuzurile se țin lanț .S-a aflat abia după 18 ani

Un nou scandal cutremură Hollywood-ul. Abuzurile se țin lanț .S-a aflat abia după 18 ani

Un nou caz #MeToo provoacă cutremur la Hollywood. Actrița Asia Argento a lansat acuzații grave la adresa producătorului peliculei ”Fast and furious”.

Asia Argento, celebra actirță italiană, una dintre inițiatoarele mișcării #MeToo, îl acuză de abuzuri pe Rob Cohen producătorul peliculei „Fast and furious”. Acuzațiile au fost lansate vineri, într-un interviu publicat de Corriere della Sera, potrivit AFP.

Actriţa, în vârstă de 45 de ani, a fost una dintre primele voci care au denunţat abuzurile grave în industria cinematografiei. Astfel, ea a contribuit la lansarea campaniei #MeToo. Aceasta a mărturisit și în 2017 că a fost agresată de producătorul Harvey Weinstein în 1997, pe când avea 21 de ani.

În interviul acordat vineri cotidianului italian, actriţa a denunţat o agresiune săvârşită de Rob Cohen în 2002. „Este pentru prima dată când vorbesc despre Cohen. A abuzat de mine după ce m-a făcut să beau GHB, avea o sticlă întreagă”, a spus ea.

„La vremea respectivă, nu prea ştiam ce era. M-am trezit dimineaţa dezbrăcată în patul lui”, a adăugat aceasta. Ea a precizat că această agresiune s-a produs pe când juca în filmul „TriplulX” regizat de Rob Cohen, alături de Vin Diesel şi Samuel L. Jackson.

Asia Argento a confirmat pentru AFP autenticitatea interviului. Un purtător de cuvânt al lui Rob Cohen a negat vineri acuzaţiile aduse.

„Domnul Cohen neagă categoric acuzaţiile de agresiune sexuală total false lansate la adresa sa de Asia Argento”, au precizat avocații săi, într-un comunicat transmis AFP.

„În perioada în care au lucrat împreună, au avut o relaţie excelentă de muncă. Iar domnul Cohen a considerat-o prietena sa. Ca atare, această acuzaţie, care se referă la anul 2002, este deconcertantă. Mai ales dacă ţinem cont de tot ceea ce s-a spus despre ea în aceşti ultimi ani”, a adăugat el.

#MeToo: Asia Argento, acuzată de agresiuni de către un celebru actor american

Asia Argento a fost la rândul ei acuzată în 2018 de agresiune de către actorul american Jimmy Bennett. Totul s-ar fi petrecut într-un hotel din California pe când acesta avea 17 ani. După ce iniţial a negat existenţa oricărei relaţii intime cu acel tânăr, actriţa a retractat ulterior.

În replică la unele informaţii apărute în presă potrivit cărora ar fi virat 380.000 de dolari în contului tânărului actor american, Asia Argento a explicat că partenerul ei de la vremea aceea, renumitul bucătar Anthony Bourdain, i-a oferit această sumă pentru a „răspunde cu compasiune cererilor de sprijin” economic exprimate de Jimmy Bennett.

Noile acuzaţii formulate de actriţa italiană sunt menţionate într-o carte care va fi lansată pe 26 ianuarie în Italia, ”Anatomia unei inimi sălbatice”.

Sursa: Agerpres