Evenimentul ZileiJustitieJudecătoarea Adriana Stoicescu despre abuzurile DNA din Justiție: „Magistrații au fost șantajați”

Judecătoarea Adriana Stoicescu despre abuzurile DNA din Justiție: „Magistrații au fost șantajați”

Judecătoarea Adriana Stoicescu despre abuzurile DNA din Justiție: „Magistrații au fost șantajați”
Judecătoarea Adriana Stoicescu, din cadrul Tribunalului Timiș, spune că Justiția a fost folosită în scop politic, iar magistrații și procurorii au fost supuși unor abuzuri. Cunoscutul judecător comentează protestul asociațiilor de magistrați referitor la abuzurile DNA.

Judecătoarea Adriana Stoicescu  vorbește despre abuzurile DNA din Justiție: „Magistrații au fost șantați”.

Justiţia a fost folosită în scop politic, oamenii minţiţi constant, iar magistraţii ameninţaţi şi şantajaţi. Acest comentariu îi aparține judecătoarei Adriana Stoicescu de la Tribunalul Timiș.

Judecătoarea și-a expus opinia după ce mai multe asociații ale magistraților au protestat împotriva unui comunicat DNA. Asociațiile acuză DNA că refuză să își asume responsabilitate pentru mai multe abuzuri din anchetele penale privind magistrații. Într-o postare pe contul său de socializare, judecătoarea din Timiș a explicat care este rolul magistraților în societate.

Potrivit spuselor sale, aceștia trebuie să-și exercite misiunea cu bună credință. De asemenea, cunoscutul magistrat a recomandat politicienilor să nu transforme puterea judecătorească într-un maidan, astfel încât să devină independentă.

„Oamenii trebuie să înţeleagă că magistraţii au un singur rol: să descopere şi să spună adevărul. Indiferent de consecinţe. Magistraţii, la rândul lor, trebuie să îşi accepte misiunea, să îşi îndeplinească rolul cu bună credinţă sau să plece acasă. Politicul nu trebuie să confunde puterea judecătorească cu un maidan, iar judecătorii trebuie să redevină o putere independent”, a scris magistratul într-o postare pe Facebook.

Adriana Stoicescu despre abuzurile din Justiție: „Magistrații au fost șantați”

Societatea românească trebuie să afle ce s-a întâmplat, iar abuzurile și minciunile trebuie scoase la iveală, a mai scris judecătoarea.

„Abuzurile, minciuna trebuie scoase la iveală. Societatea românească trebuie să afle ce s-a întâmplat în numele unei false cruciade deturnate de la scopul ei, doar pentru preamărirea unor personaje sau rezolvarea unor vendete personale. Justiţia a fost folosită în scop politic, oamenii minţiţi constant, magistraţii ameninţaţi şi şantajaţi”, a mai scris Adriana Stoicescu.

Ea a amintit de situațiile în care anumiți magistrați au fost aduși în cătușe în fața camerelor video doar pentru spectacol.

„Târâţi în faţa camerelor de luat vederi încătuşaţi, suspuşi oprobiului public, doar pentru a satisface setea de răzbunare a unora care nu au înţeles care le este rolul. Şi care au fost încurajaţi să transforme magistraţi oneşti în ţinte sau victime, pentru bilanţuri nord coreene bine văzute în cancelariile străine. Acesta este adevărul care doare, dar care trebuie spus, dacă vrem să mai avem o şansă la normalitate. Iar colegii mei asta au făcut. Şi le mulţumesc!”, a încheiat judecătoarea din Timiș.

Asociațiile magistraților protestează

Mai multe asociații ale magistraților au prostestat împotriva faptului că DNA refuză să-și asume orice responsabilitate pentru măsurile abuzive din anchetele privind magistrații. Acestea au emis un comunicat de presă, în acest sens. Protestul a fost semnat de Asociația Magistraților din România, Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului, Uniunea Națională a Judecătorilor și Asociația Procurorilor din România.

Acestea acuză DNA că refuză să îşi asume răspunderea pentru măsurile abusive, repetate, din anchetele penale privind judecători si procurori.

„Scopul acestor măsuri a fost declarat chiar de unii procurori din DNA Oradea, într-o înregistrare devenită publică. Și anume de a crea un mediu ostil și de a «băga frica în judecători», declarație gravă, încălcând demnitatea statutului de magistrate”, se arată în comunicat.

Asociațiile fac referire la o înregistrare realizată în sediul DNA Oradea cu ceva timp în urmă.


Accesează: