ASEMĂNAREA ULUITOARE între Carmen Dan şi NICOLAE CEUŞESCU. Care este legătura dintre fostul dictator COMUNIST şi ministrul de interne

ASEMĂNAREA ULUITOARE între Carmen Dan şi NICOLAE CEUŞESCU. Care este legătura dintre fostul dictator COMUNIST şi ministrul de interne

Asemănări uluitoare între gestul făcut de Carmen Daniela Dan şi Nicolae Ceauşescu. Ca să îi domolească pe poliţiştii care protestau în faţa sediului MAI, ministrul afacerilor interne le-a promis 100 de lei în plus la salariu, exact ca şi dictatorul comunist, în urmă cu peste 27 de ani.

Mitingul poliţiştilor de joi a avut loc în acelaşi loc în care a avut loc ultima manifestaţie de susţinere a lui Nicolae Ceauşescu. În aceeaşi clădire de pe care a fugit, cu elicopterul, dictatorul comunist, pe 22 decembrie 1989,  fost sediu al Comitetului Central al Partidului Comunist Român (CC al PCR), actualul minister al afacerilor interne (MAI), ministrul Carmen Daniela Dan le-a promis protestatarilor, ca şi Ceauşescu, în urmă cu 27 de ani, o sută de lei în plus la salariu.

La final, sindicaliștii nu păreau încântați. „Ni s-a promis o mărire de 100 până la 300 de lei, începând cu 1 aprilie, lucru care nu ne mulţumeşte. Dar asta nu rezolvă problema legalității acordării salariului de bază, de 1.450 de lei. Adică rămâne cu tot cu sporuri, contrar HG 1/2017”, a declarat, pentru Evenimentul zilei, președintele de onoare al SNAP, Iulian Surugiu. Acesta a adăugat că „din anul 2010, miniștrii de Interne și guvernele care s-au perindat la conducerea României ne-au tras ața prin gură”. Surugiu a adăugat că, în cazul în care problemele salariale nu se vor rezolva până atunci, SNAP va picheta, după Sărbătorile Pascale, MAI și Guvernul României.

Plan depăşit la promisiunile electorale: 250.000 de oameni, afectaţi

Ne puteți urmări și pe Google News

Gestul ministrului a fost considerat insultător de o parte din liderii sindicali. Unul dintre cei mai vehemenţi critici este Emil Păscuţ, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor din România (SPR) Diamantul. “Problema mare e lipsa banilor şi nu doar pentru MAI, ci şi pentru MApN şi Administraţia Penitenciarelor. Suntem 250.000 de oameni. Asta nu vor dumnealor să facă, nu pot să ne dea HG 1/ 2017 că sunt obligaţi să le dea şi celor din MApN pe care i-au înşelat şi în 2016 şi în prezent, la fel ca şi pe ANP”, a declarat Păscuţ, citat de epochtimes-romania.com. Un alt poliţist, revoltat, susţinea: “La primari au avut să le dea 30% şi la preşedinţii de consilii judeţene?”.  Emil Păscuţ a adăugat că nu doar angajaţii MAI au fost ţepuiţi cu banii, aceeaşi problemă fiind şi la MApN şi în Administraţia Penitenciarelor. Motivul pentru care MAI a făcut asta ar fi puţinătatea bugetului din care Guvernul Grindeanu trebuie să onoreze numeroasele promisiuni făcute de Dragnea electoratului. "Marea problema e că încearcă să împartă 2 paie la 3 măgari, dar odată ce dai o lege trebuie să o respecţi. Noi suntem oameni ai legii, e culmea culmilor ca să se încerce ca nouă să nu ni se aplice o lege când noi suntem chemaţi în stradă să o aplicăm!'", adaugă liderul SPR Diamantul.